GARDENA GRÖDNERHOF

GARDENA GRÖDNERHOF

RELAIS & CHATEAUX HOTEL I DOLOMITTERNE

Gardena Grödnerhof Gourmet & Spa Hotel ligger i byen Ortisei i Val Gardena skiområdet i Dolomitterne. Med 300 dages sol, skiløjper præpareret til perfektion, et udsøgt køkken og en fantastisk udsigt til alperne, er det et paradis for skiløbere. Intet slår følelsen af at træde ind i den første morgengondol og se de første solstråler brede sig over de imponerende Dolomitter, omgivet af et betagende smukt sydtyrolsk landskab. Blot 200 meter fra hotellet finder I de nærmeste skilifte og et skiområde, der har noget for enhver smag, temperament og niveau. Derfor er området meget velegnet for børnefamilier. Hotellet er medlem af prestigefyldte Relais & Chateaux og er en drøm for livsnydere, hvad enten I søger en ferie fyldt med masser af skiløb, god mad og forkælelse - eller bare rigeligt af det hele. 

DOLOMITI SUPERSKI & SELLA RONDA

Val Gardena hører til Dolomiti Superski-området, der forbinder 12 skiområder på i alt 1200 km pister. Størrelsen af skiområdet udfordrer Trois Vallées i Frankrig, men Dolomiti Superski dækker også snesevis af andre skisportssteder i køreafstand fra Val Gardena. Den bedste måde at lære området at kende på, er med en tur på den berømte Sella Ronda – et cirkulært net af lifte og pister, der fører jer rundt på en 42 km lang skimaraton omkring det imponerende kalkstensmassiv Gruppo del Sella. Turen tager ca. 4-6 timer, afhængig af hvor hurtigt man står på ski, og hotellet arrangerer gerne en skiinstruktør, der kan ledsage jer på turen.


I mange år var Val Gardena en del af Østrig, og det har bevaret sin tyrolske charme. Der tales mere tysk end italiensk her, men indbyggerne taler også et lokalt sprog kaldet ladin. Derfor har de fleste steder tre navne og meget står på alle tre sprog.

FOR BÅDE SMÅ OG STORE LIVSNYDERE

Gardena Grödnerhof er kendt for sit køkken. Gourmetrestauranten "Anna Stuben" har en Michelin-stjerne under taget og serverer raffinerede vine og elegante retter på højt niveau, med udsøgt respekt for sæsonens råvarer. Hotellets hovedrestaurant disker op med et bredt udvalg af internationale og lokale klassiker og en imponerende morgenbuffet med et bemærkelsesværdigt udvalg af friskbagt brød og pålæg fra lokale producenter. 


Hotellets nye store spa har lige har vundet ’2020 Conde Nast Johansens Awards for Excellence’ for de bedste spa-faciliteter i Europa. Det er et stort, smukt område med lysekroner i loftet og faciliteter der inkluderer flere saunaer, et dampbad og en stor indendørsswimmingpool. Her står den på ren og skær selvforkælelse, hvor I kan få både saunagus og en lang række skønne behandlinger til den ømme ski-krop. Desuden er der fitnessrum, hvis I ikke føler, at I har fået brændt al krudtet af på bakkerne.

Gardena Grödnerhof er meget børnevenligt og har et stort veludrustet børneområde, med alt fra klatrevæg og bordtennis til børne-bio og playstation. Der kan bestilles babysitting til de små efter behov og skiskolen ligger selvfølgelig lige om hjørnet.

INSIDER

Området er hjemsted for mange prisvindende vingårde og hotellet arrangerer en ugentlig vinsmagning som er meget populær. Hvis I er interesserede, anbefaler vi at I booker den inden ankomst.

FACTS

Flyvetid: 2t

Bedste periode: Vinter til ski, sommer til vandring

Tidsforskel: Ingen tidsforskel 

ALPER & APEROL


TYROLSK MED ET TWIST

Gardena Grödnerhof set udefra er en typisk tyrolsk blanding af træ og dekorativt murværk, mens interiøret blander alpin lodge-stil med moderne femstjernet elegance. De 54 ny-renoverede værelser og suiter har en helt speciel charme, takket være blandingen af tyrolske rustikke træsorter, moderne tekstiler og klassiske linjer. Efter en lang dag på ski er det ren salighed at sidde på terrassen i solen og nyde en Aperol Spritz, træt i benene og med hovedet fyldt af gode oplevelser. Om aftenen kan I slappe af med klassiske cocktails ved den elegante loungebars varme pejs. Personalet på Gardena Grödnerhof er varme, imødekommende og servicen er upåklagelig og diskret.

BYLIV & CHARME

Byen Ortisei ligger i 1.236 m højde og er den største og også mest traditionsrige by i Val Gardena. Ortisei byder på et livligt centrum med en gågade, charmerende små caféer, butikker og museer. Ortisei er en lille by og det meste ligger i gåafstand fra hotellet. Hvis I stadig har energi om aftenen findes her masser af muligheder for at finde hyggelige after-ski spots.