Alila jabal akhdar

ALILA JABAL AKHDAR

Living on the edge

Livet på kanten. Midt i Omans Al Hajar bjergkæde gemmer det smukke eco-boutiquehotel Alila Jabal Akhbar sig som en hemmelig perle, der kun er for de særligt udvalgte. Beliggenheden er slående smuk, og her kommer betydningen af bjergtagende virkelig til sin ret. I befinder jer i 2500 meters højde, omgivet af de høje majestætiske bjerge og dramatiske kløfter. Udsigten vil garanteret tage pusten fra jer mere end en enkelt gang. Især når I svømmer afslappede rundt i den forførende infinitypool, der efter vores mening fortjener en plads på listen over de mest spektakulære i verden. Velkommen til det perfekte refugium for eventyrlystne rejsende med hang til natur, kultur, smuk indretning, god mad og velvære. Alila arrangerer også lækre private picnics på deres hemmelige steder, hvis I drømmer om en helt særlig oplevelse.

ÆSTETIK GALORE I BJERGENE

Bjerghotellet er inspireret af de gamle omanske fort og er bygget i lokale stensorter. Smukt og rustikt indrettet i naturligt afstemt brune, røde og hvide farver med håndskårne træmøbler, keramik fra Bahla, stenterrasser og vævede kurve og tæpper. Stilen reflekterer Omans rige arabiske kultur og historie, og der er håndmalede malerier af enebærgrene på væggene. Alt emmer af balance og spirituel ro heroppe i bjergene. De 86 suiter og villaer ligger i hovedbygningen samt i små klynger på bjergkanten. Suiterne kommer i forskellige kategorier, og vi elsker især Ridge View suiterne, der fra de private balkoner har den mest fantastiske udsigt over kløfter og tinder. Jabal Villaerne med to soveværelser, stue og spisestue er helt vidunderlige. Her spreder I jer over 360 m2 og har privat pool med en drømmeterrasse, Jacuzzi og dampbad. 


Den store hovedpool indbyder til en dukkert, og rundt omkring er hyggelige kroge med lækre solsenge. Det servicemindede personale forkæler jer og sørger for, at I intet mangler. Den rolige indendørspool er perfekt til at finde komplet ro i skyggen. Bæredygtighed er et gennemgribende tema, og Alila Jabal Akhbar er bygget i harmoni med den omkringlæggende natur. Helt velfortjent rangerer resortet blandt de bedste i Oman, og her får I en oplevelse for livet.

DEN PERFEKTE DESTINATION

Fascinerende og autentiske Oman er en perfekt destination i efteråret, om vinteren og når foråret igen banker på døren, hvor klimaet er virkelig skønt. Oman er ikke flash som Dubai. Her møder I en rolig, eksklusiv tilgang til luksus, der er underspillet og klassisk. Kombinér Alilas bjerge og ørkenen med de smukke kyster ved den Omanske Bugt og hovedstaden Muscats summende liv. Ved kysten er 80days favoritten The Chedi Muscat den helt perfekte base.

INSIDER

"Alila" betyder overraskelse på sanskrit. Udover den vilde beliggenhed er det unikke boutiquehotel bæredygtigt designet efter EarthChecks standarder med omtanke for landskabet, brug af lokale byggematerialer og energi-effektivitet. 

FACTS

Flyvetid: 8t til Muscat og derefter en 2,5t køretur i en 4WD til bjergene

Bedste periode: Efterår, vinter og forår

Tidsforskel: +2t (sommer) eller +3t (vinter)

MAGISKE OMAN

UDSIGT TIL GOD MAD

Juniper Restaurant har fået navn efter enebærtræerne, der vokser i Omans højland. Her er der råd for alle jeres kulinariske lyster, fra den forfriskende og lækre morgenmad til skønne middage. Køkkenet er internationalt med en klar inspiration fra det arabiske cuisine, der er influeret af både Mellemøsten og Middelhavet. Oman har fantastiske råvarer, og køkkenet tryller i så høj grad som muligt med lokale ingredienser og følger årstiderne. De delikate måltider nydes enten på terrassen, hvor lyset skifter med dagen, og udsigten aldrig bliver kedelig, eller indenfor i den hyggelige restaurant. I Rose Lounge serveres lette snacks og små fikse retter i samspil med dejlige cocktails, når solen er gået ned bag tinderne. 


VELVÆRE & SPA

Den stemningsfyldte og velrenomerede Spa Alila er ren zen-forkælelse. Bliv blødgjort og forkælet i spaterapeuternes kyndige hænder, nyd en stund i Jacuzzien eller træd tilbage i tiden i dampbadet, hvor de æteriske olier virker afslappende og beroligende. Vælg mellem asiatisk-inspirerede signaturbehandlinger, klassiske massager og sunrise/sunset helhedsoplevelser med sunde måltider, behandlinger og tai chi. Kombiner med yoga, træning i det moderne gym eller meditation, og forlad bjergene med det store Buddha-smil på læberne. Der er også spa til de små poder, hvis de skal forkæles lidt ekstra.


RIG PÅ KULTUR, NATUR & HISTORIE

Alila Jabal Akhbar er et fristed til hvile, ro og afslapning. De eventyrlystne har rige muligheder for at tage på opdagelse i Omans spændende bjergområder, der både disker op med Omans højeste bjerg Jebel Shams, storslået natur og ældgamle arabiske traditioner. Vi skræddersyer gerne oplevelser til jeres dage i bjergene, og ellers står Alilas dygtige concierge klar til at vejlede jer fra dag til dag alt efter, hvilket ben I får først ud af sengen. Begiv jer ud md privat guide på et af de mange treks eller på mountainbikeruter ved Det Grønne Bjerg (Jebel Akhdar), hvor der i de små lunde bliver dyrket dadler, oliven, valnødder, granatæbler, og abrikoser. Der er en grund til, at Jebel Akhdar kaldes for Omans frugtskål. Omkring april springer de smukke Damaskroser ud i dalene og maler bjergsiderne pink, og i de små landsbyer bliver velduftende rosenvand produceret med gamle traditionelle teknikker. Få udviddet horisonten med besøg i de små landsbyer i A’roos og Saiq Plateauerne, hvor de gamle stenhuse klatrer op af de stejle skråninger. Besøg fortet og souken i Nizwa, der er et af de vigtigste sights i Oman. Mulighederne er mange, og Oman er virkelig et besøg værd.