Israel 

Israel er kontrasternes land og en fantastisk destination, som kan tilbyde alt lige fra skøn strand- og badeferie med dykning på smukke koralrev til historisk dannelsesrejse med besøg på spændende sights, legendariske bygninger samt arkæologiske udgravninger.

Israel har flere tusinde års gammel historie og er i dag et moderne samfund, hvor man konstant bliver mindet om den brogede historie. Få steder kan som Israel tilbyde en kombination af spændende udflugter til historiske sights eller enestående oplevelser i ørkenen. Langs den israelske Rødehavskyst ligger et af verdens nordligste koralrev. Selvom Israel i dag er et moderne land, mærker du konstant historiens vingesus.

Tel Aviv er en moderne og pulserende by med et rigt café- og restaurantliv, masser af hippe butikker, gode restauranter og en kosmopolitisk stemning. Blot en time herfra ligger Jerusalem, og her åbner sig en helt anden stemning af historie ,der strækker sig helt tilbage til de tidlige bibelske fortællinger, der lever og konkretiseres i et væld af historiske sights, bygninger og traditionelle tilbagevendende begivenheder.

I Israel er lørdagen den store hviledag. Sabbaten begynder fredag ved solnedgang og er ovre ved solnedgang lørdag. Banker, kontorer og statslige virksomheder er lukkede under sabbaten og på helligdage. I de større byer er mange restauranter, biografer, natklubber og diskoteker dog åbne selv på helligdage. De allerfleste offentlige transportmidler kører ikke på sabbaten og på helligdage - det plejer dog at være muligt at få fat i en taxa i stedet.

Grædemuren er resterne af jødernes tempel og omgav Herodes' tempel, før det blev ødelagt af Titus i år 70 e. Kr. Det er dets ødelæggelse de ortodokse jøder begræder, og dets genrejsning de beder til blandt andet. Et besøg ved Grædemuren i Jerusalem fredag aften - sabbatsaften ved solnedgangstid, er en af de største kulturelle og spirituelle oplevelser man kan give sig selv.

Den 14. maj 1948 udråbte staten Israel sin selvstændighed. Israel er på størrelse med Jylland og har en befolkning på 7,5 mio. mennesker, hvoraf ca. 81,5% er jøder og 17% arabere. Israel er et knudepunkt historisk, kulturelt og religiøst, og det er en oplevelse uden sammenligning at gå rundt i gaderne i fantastiske Jerusalem, der i så mange år har været omdrejningspunkt mellem forskellige religioner og befolkninger.

Vejret i Israel har lange varme og tørre sommermåneder - fra april-oktober, og milde vintre. Den hebræiske kalender følger måneåret, hvilket betyder, at jødiske højtider hvert år falder på forskellige datoer ligesom i den gregorianske kalender. Afstanden i bil fra Tel Aviv til Jerusalem er en time.

PSST...


80days arrangerer rejser, som er lavet efter jeres behov. Vi bruger vi udelukkende de bedste hoteller i byerne, og ligeledes de bedste guides til at give jer den ultimative oplevelse i de dage I vælger at have i landet. Turene arrangeres både for par, familier og grupper. Tag endelig børnene med på en dannelsesrejse - 80days laver rejsen efter jeres behov og børnenes alder.VI SÆTTER ALT IND PÅ DEN PERFEKTE REJSE


Vi leder, vi finder, vi kreerer og vi leverer. Hos 80days laver vi skræddersyede rejser baseret på vores egen research og erfaringer. Vi sætter den personlige kontakt højt fra start til slut, og I vil altid have jeres egen travel designer tilknyttet fra første opkald. I kan føle jer helt trygge, for vi har jeres ryg hele vejen. Inden afrejse modtager I vores lækre 80days travel kit med jeres detaljerede rejsepapirer, vores insider tips til destinationen og små overraskelser til at spice eventyret op.

LAD OS MØDES


Lad os sætte os ned over en kop kaffe eller te til en snak om rejsen, så vi sammen kan definere jeres ønsker og finde frem til de hoteller, safariparker, restauranter, golfbaner, bounty-strande etc., der matcher jeres ønsker og rejsedrømme. Vi kan mødes inden for almindelige arbejdstider - eller i særlige tilfælde om aftenen/weekenden. Drejer det sig om en større tre-generationers rejse, kommer vi gerne til jer, hvor hele familien kan være samlet. For os er det alfa og omega, at I alle kommer hjem med kufferten fuld af fantastiske oplevelser og fortællinger - og det kan vi bedst opnå, når vi sætter vores erfaring i spil i mødet med jer.