HOTEL ESENCIA

HOTEL ESENCIA

BOHEMEluksus tæt på tulum

Tulum. Mexicos hotspot på Riviera Maya. Der hvor Rene Redzepi og resten af Noma-holdet slog teltstængerne ned og lavede en eksotisk pop-up version af Noma, der på det tidspunkt bar titlen som verdens bedste restaurant. Den kridhvide kyststrækning med de svajende palmer er kendt for alt fra trendy restauranter og beach clubs til ældgamle magiske ruiner. Et miks af det ultra moderne og fortidens traditioner og mystik. En kort køretur fra Tulum langs de kridhvide mexicanske sandstrande ligger det charmerende boutiquehotel Esencia – lidt væk fra the hustle and bustle men tilpas tæt på. Hotel Esencia er den diamentrale modsætning til de store mega resorts tæt på Cancun. Et lille hotel med personlighed og privatliv. Her er der ikke behov for at flashe, og bare tæer og smil er selvfølgeligheder. Uma Thurman og Gwyneth Paltrow er blevet spottet her med deres familier, og det er den afslappede simple og tilbagelænede form for luksus, der er i højsædet.


VILLAER ved det caribiske hav

Esencia var engang residens for den italienske hertuginde Rosa de Ferrari. I dag er hotellet et af de bedste på Riviera Maya, hvis man er til rustik charme, bare tæer og en afslappet tilgang til luksus. Det gamle hovedhus er hotellets navle og de 38 suiter og 3 villaer ligger, forbundet af små stier, i de tropiske haver. De er lyst og lækkert indrettet med lokale islæt og fede mexicanske tekstiler. På de private terrasser er der ofte hængekøjer eller udendørs sofaer til at holde siesta i. Hvis I har lyst til at gemme jer lidt, kan I bo i suiter i junglen. Har I lyst til at vågne op til bølgerne og Xpu-Ha Bugtens kridhvide strande er suiterne med udsigt over Det Caribiske Hav. Havskildpadderne kommer stadig til det her lille stykke paradis på Riviera Maya, og her ånder en helt unik fred.


POOL & Strand

Familier er mere end velkomne, og hotellet sætter gerne suiterne op til familier. Der er ikke en decideret kids club, men I kan hyre en babysitter, hvis børnene skal brænde lidt krudt af, og I trænger til en eftermiddag/aften for jer selv. Den ene af de to store pools er til familier og leg, mens den anden er forbeholdt det voksne publikum. Begge er omgivet af solsenge og behagelige cabanas, som godt kan være svære at komme op fra, når I først ligger der. Vores favoritter ligger på den kridhvide sandstrand, hvor brisen får palmerne til at danse. Heldigvis sværmer det søde og super servicemindede personale diskret omkring, så I får ikke lov til at mangle noget. Hvordan lyder frisklavede tacos, nypressede frugtjuices og måske en kold Modelo til frokost under solen? 

INSIDER

Vi kombinerer og skræddersyer efter jeres drømme. Nogle af vores hoteller finder I på hjemmesiden. Andre har vi i ærmet. En skøn kombination med Hotel Esencia og de hvide sandstrande er for eksempel Hacienda Temozon i den mexicanske jungle. 

FACTS

Flyvetid: 14t til Cancun

Bedste periode:  December til marts.

Tidsforskel: -7t (sommer) -6t (vinter)

FORKÆLELSE I MEXICO

GO FOR THE FOOD

Esencia tager jer ud på en kulinarisk rejse på hotellets tre restauranter. Retterne er simple men sofistikerede, og de trækker på Mexicos fabelagtige regionale specialiteter og Middelhavets klassiske køkken. Ingredienser og råvarer kommer fra de lokale landmænd og producenter i Quintana Roo eller fra andre områder i Mexico, der er kendt for deres særegne delikatesser. Juicebaren på stranden kører superfoods, friske juices og smoothies afsted hele dagen - der bilver også shaket velsmagende cocktails. Poolrestauranten er afslappet og serverer lækkerier dagen lang. Start med en fruitbowl eller quesadillas til morgenmad. Gå all in på tacos til frokost og nyd en perfekt stegt yellowfin tun, når solen går ned. The Garden Restaurant ligger i hjertet af de tropiske haver, og her er køkkenet en raffineret version af det traditionelle mexicanske – her er kun åbent til middag. Den nyeste restaurant Mistura ligger under en imponerende palapa ved stranden med 180 graders udsigt over havet. I spidsen står den indflydelsesrige kok Dimitris Katrivesis, der har fortid på den legendariske restaurant El Bulli. Hans ambitiøse stil er en fusion af tropisk peruviansk, japanske nuancer og det bedste fra Yucatan. 


MEXICANSK FORKÆLELSE

I Esencias dejlige spa kan I overgive jer til terapeuternes kyndige hænder. En zenzone i grønne og rolige omgivelser. Velvære er et centralt element på Hotel Esencia, og der er daglig sunrise yoga og mulighed for at tage timer i pranayama og meditation eller få refleksterapi. Der er også et mindre gym. Der er masser at give sig til på Yucatan. Rid på heste på stranden, lær at fridykke, tag på fisketur eller hop ud med snorkelgear og find havskildpadder. Eller tag på opdagelse lidt væk fra hotellet, hvor I kan opleve helt fantastiske Maya-ruiner, svømme i de smukke cenoter og selvfølgelig tage til Tulum. Sian Ka’an er et helt fantatisk UNESCO beskyttet naturområde med de vildeste naturoplevelser.