be tulum

BE TULUM

SKØNHED & EKSKLUSIV BOHEME i tulum

Vejen bugter sig ned mod vandet fra Tulum by og fortsætter ad vejen langs havet. Vi kan dufte Det Caribiske Hav og fornemmer junglens eksotiske lyde. Folk kommer slentrende, cykler og enkelte biler lister sig afsted. Restauranterne, barerne og hotellerne ligger som upolerede perler på en snor. Tempoet er nede, og vi fornemmer med det samme Tulums berømte laid-back feeling og ser ”the Bohemian-life” udfolde sig.

MEXICOS TRENDY LUKSUS-HIMMEL

Og her, mellem det turkise Caribiske Hav, det kridhvide sand og den grønne jungle, snørkler det luksuriøse boutiquehotel Be Tulums eksklusive suiter sig langs kanten af junglen. Hotellet er bygget i tre etager og byder på intet mindre end 13 værelseskategorier, så der skulle være noget for enhver smag. Fra de dejlige Jungle Suites til de luksuriøse Ocean Front og Premier Suites -  vi skal nok finde den bedste suite ud fra netop jeres ønsker og behov. Uanset hvilken kategori vi vælger sammen, vil I opleve trendy, rustikke og unikke suiter. Nogle har egen plungepool.


Be Tulum er så ”stylish as it gets” på dette rolige stykke af Riviera Mayas kystlinje og hotellet er - efter vores mening - det eneste fem-stjernede luksushotel i Tulum.

BEACH LIFE, POOL LIFE & CHILL OUT

I Tulum taler man om at være ”Beach Chic” – og det er Be Tulum i allerhøjeste grad. Hotellets lækre og superbløde to-personers solsenge står klar til hotellets gæster, og bliver solen for skarp, står de stråtækte cabanas klar til at skabe en svalende skygge.


Hotellets motto ”Being Unique” taler sit eget tydelige sprog. I Tulum bor I på kanten af en af verdens smukkeste pools - nemlig Det Caribiske Hav. Derfor har de fleste hoteller i Tulum ikke nogen pool. Men her skiller Be Tulum sig endnu engang ud og tilbyder intet mindre end to infinity pools – bare hvis I skal have et break på den to minutter lange gåtur fra stranden til baren…

Og nu vi er ved baren – Be Tulums hyggelige og levende beachside lounge ”Chiringuito” – så bør I time et besøg og ”chille ud” til loungens jævnlige besøg af cool DJs og funky live bands, mens I sipper til jeres frisklavede, iskolde mojito.

INSIDER

Tulum er verdensberømt for deres imponerende cenotes - krystalklare ferskvandspools forbundet af underjordiske floder i en magisk underverden. Legenden fortæller at en tur gennem den underjordiske flod i Aktun Chen National Park skulle have ungdomsfremkaldende egenskaber...

FACTS

Flyvetid: 14t til Cancun

Bedste periode: December til marts er den bedste periode. Rejser I fra april til juli, vil vejret stadig være dejligt, dog med en regnbyge i ny og næ.

Tidsforskel: -7t (sommer) -6t (vinter)

TRENDY BE TULUM

MICHELIN, CEVICHE & GOURMET GALORE

Be Tulum byder på gourmet galore på hele tre restauranter: Maresias, 4 Fuegos og Ocumare. Alle restauranterne har en dejlig, tilbagelænet facon og specialiserer sig indenfor temaerne raw food, bæredygtig barbecue (baseret på lokale råvarer) og sidst, men ikke mindst, forkæler Michelinstjerne-kokken Mauricio Giovanni hotellets gæster og andre med tapas-inspirerede ”around the world” lækkerier i månelysets skær. Nyd de smukke omgivelser og den uprætentiøse stemning. Stik tæerne i det bløde, kølige sand og træk vejret…

ZEN OUT i SPAEN

Be Tulums ”Yään Wellness Energy Spa” er ikke en helt almindelig Spa. Her tilbydes lokale, eksotiske og traditionelle behandlinger med navne som ”Mayan Healing Bath”, ”Ceremonial Temazcal” og ”Deep Transformation", i en magisk, luksuriøs og organisk jungle-setting.

YOGA I JUNGLENS TOP

Yoga Shala, hotellets fristed for meditation og hatha og vinyasa flows, ligger og venter i træernes kroner med udsigt over junglen. Der køres flere daglige 75minutter yoga sessions. Alle kan være med.

HÆNG UD I TULUM

Tulum har virkelig meget at byde på ud over det turkise hav og den smukke strand. Mayaruinerne i Tulum kan dateres tilbage til det 13. århundrede og er et arkæologisk vidunder med udsigt til Det Caribiske Hav. Vi anbefaler at være tidligt ude af starthullerne, for morgenerne er smukke og I undgår travlheden senere på dagen. Hop i en taxa eller nap et par cykler gratis på Be Tulum og cykl de 10 kilometer op langs kysten. 


Det er let at være vegetar i Tulum, og byen er hurtigt ved at udvikle sig til et sandt hotspot for gourmeter – ofte med et bæredygtigt fokus. Det et intet tilfælde at vores egen Noma åbnede en pop-up restaurant med stor succes netop her.