COSTA RICA

SURF, JUNGLE & STRAND

Bare navnet Costa Rica klinger af noget helt rigtigt! Og jo, den er god nok. Det lille land i Mellemamerika, der har kyster vendt ud mod både det Caribiske Hav og det store Stillehav, byder virkelig på noget helt ud over det sædvanlige.

For det første er naturen i Costa Rica overvældende i ægte National Geographic stil. Det gælder, når I ligger i zen mode på de caribiske strande med turkist vand, palmeklædte kyster og chillede reggae vibes. Når I white water rafter ned af Pacuarefloden, der er flankeret af frodige tropevækster på alle kanter, mens de sjove tukaner flyver hen over hovedet på jer, og adrenalinen pumper i blodet. Når jeres lokale guide i junglen peger op, og I spotter det første dovendyr i trætoppene, mens brøleaberne høres i baggrunden. Når I sidder sammen på stranden i Santa Teresa med en sundowner i hånden og saltvand i håret, mens solen smelter som guld ned i Stillehavet, og de stædigste surfere lige fanger den sidste bølge inden mørket tager over, og stjernerne bryder frem.

Som noget helt unikt har Costa Rica valgt at beskytte imponerende 25% af landets areal i form af national parker – derudover findes der flere private naturreservater. Når I besøger dem, er I med til at støtte op om den bæredygtige udvikling i landet. Ud over den helt enestående natur og biodiversitet, er der en tilbagelænet og positiv livsfilosofi, som gennemsyrer livet i det mellemamerikanske land. Du vil høre mange sige ”Pura Vida”, mens de stikker dig et stort, venligt og varmt smil. Det betyder direkte oversat ”rent liv”, men bruges bredt som udtryk for en positiv, afslappet tilgang til et liv uden stress og negativitet.

Costa Rica er som skabt til fans af Planet Earth og tropedyr, der gerne vil ud og møde Moder Jord, der hvor hun er allermest farverig, smuk og frodig. Dem, der elsker en aktiv ferie, måske med nogle adrenalin-kick undervejs, krydret med vidunderlige palmestrande, tropeklima, solbrændte kinder og et afslappet gear. Costa Rica er ikke for dig, hvis du er på udkig efter en rejse med shopping, gallerier, guld, glimmer og storbyer. Hvis du vil, kan rejsen dog sagtens kombineres med enten New York, Miami eller Panama City, så kan du få både i pose og sæk!

DE BEDSTE HOTELLER I COSTA RICA

Når vi laver rejser til Costa Rica, sætter vi os grundigt ind i, hvad jeres interesser og ønsker er. Som altid er rejserne skræddersyede 100% til jer. For der er en jungle af fantastiske steder og sights at vælge imellem. Der er surf og strand ved både Stillehavet og det Caribiske Hav, kaffeplantager, nationalparker som verdensberømte Tortuguero og Manuel Antonio, tåge-skove og ziplining i Monteverde og Santa Elena, perfekte vulkaner som Arenal og suveræn white water rafting. Vi har samlet en håndfuld af de bedste hoteller, der lever op til 80days’ standarder for service, æstetik og atmosfære, men da der er mange kombinationsmuligheder ligger de ikke på vores hjemmeside.

WHEN TO GO

I princippet er der faktisk ikke noget rigtig dårligt tidspunkt at tage til Costa Rica. Den tørreste periode er mellem december og april, men selvom det regner mellem maj og november, er det virkelig her regnskoven vågner og springer ud. Derfor kommer det bedste tidspunkt at rejse an på, hvad du drømmer om!

PSST...


Costa Ricanerne, eller Ticos som de kalder sig selv, er et fantastisk sødt folkefærd. Store smil, Pura Vida og en stolthed over deres tropiske paradis. Costa Rica har valgt ikke at have noget militær, beskytter sin natur i uset grad og livskvaliteten er høj. Landet er et af de mest spændende og nemmeste at besøge i Mellemamerika, eventyret passer også til famillier med børn i skolealderen, og det er Christoffer, som I skal snakke med, hvis I drømmer om at rejse.VI SÆTTER ALT IND PÅ DEN PERFEKTE REJSE


Vi leder, vi finder, vi kreerer og vi leverer. Hos 80days laver vi skræddersyede rejser baseret på vores egen research og erfaringer. Vi sætter den personlige kontakt højt fra start til slut, og I vil altid have jeres egen travel designer tilknyttet fra første opkald. I kan føle jer helt trygge, for vi har jeres ryg hele vejen. Inden afrejse modtager I vores lækre 80days travel kit med jeres detaljerede rejsepapirer, vores insider tips til destinationen og små overraskelser til at spice eventyret op.

LAD OS MØDES


Lad os sætte os ned over en kop kaffe eller te til en snak om rejsen, så vi sammen kan definere jeres ønsker og finde frem til de hoteller, safariparker, restauranter, golfbaner, bounty-strande etc., der matcher jeres ønsker og rejsedrømme. Vi kan mødes inden for almindelige arbejdstider - eller i særlige tilfælde om aftenen/weekenden. Drejer det sig om en større tre-generationers rejse, kommer vi gerne til jer, hvor hele familien kan være samlet. For os er det alfa og omega, at I alle kommer hjem med kufferten fuld af fantastiske oplevelser og fortællinger - og det kan vi bedst opnå, når vi sætter vores erfaring i spil i mødet med jer.