GOURMET ROADTRIP

GOURMET ROADTRIP

GOURMET ROADTRIP 80DAYS STYLE

Hvis I elsker friheden i at køre selv og gerne vil nå at opleve en vifte af smukke destinationer, lækre hoteller og gastronomiske oplevelser på én tur, så er vores nye roadtrip-koncept lige noget for jer. Denne tur går gennem Frankrig og vil tag jer på en gastronomisk rejse der vil tilfredstille de mest kræsne smagsløg og livsnydere.

Dag 1. Fra København til Bourgogne

Afrejse fra Københavns lufthavn, eller fra Billund til Paris, her samler I en bil op og turen går nu mod Bourgogne. Efter 3,5 time gennem bølgende landskaber ankommer I til Beaune, hovedstaden i Bourgogne, gør gerne stop ved de smukke klostre i Vezelay og Fontenay, lige som en let frokost i Chablis ligger lige til højrebenet. De følgende to nætter tilbringes på et af vores udvalgte 5 stjernede hoteller i området. 

Dag 2. Bourgogne – Cotes de Nuits

Dagen begynder med et besøg ved det historiske Hospices de Beaune, smukt opført i det 15 århundrede. Senere kan I se frem til en tur gennem Cotes de Nuits, vel nok blandt de dyreste kvadratmeter i Frankrig. I skal blandt andet forbi Clos de Vougeot, der kan trække sine rødder tilbage til det 12 århundrede, og vinproduktionen til det 16 århundrede, udover et besøg i kælderen kan I glæde jer til en vinsmagning på slottet. Sidst på dagen skal kalorierne forbrændes, så I hopper på en cykel til de næste tre vinsmagninger.

Dag 3. Côtes de Beaune & vingårdene i Beaujolais

Vejen til Lyon er ikke lang, så I dag skal I opleve Côtes de Beaune & vingårdene i Beaujolais, og vi har inkluderet et par spændende stops undervejs, eller er der god tid til at opleve ikoniske områder som Volnay, Pommard og ikke mindst Meursault. Lige inden I ankommer i Lyon går turen via Beaujolais bølgende marker. I kan glæde jer til to nætter på et lækkert og nyrenoveret hotel i den ældste del af Lyon. 

Dag 4. Lyon, silke & gastronomi

Lyon er Frankrigs næststørste by, centrum for silkeforarbejdning og ikke mindst gastronomi, Paul Bocuse har sat sine tydelige spor på gastronomien i denne del af Frankrig. I har en tre timers tur om formiddagen med en privat guide, så I får alle detaljerne med om byen, helt tilbage til det var romerne der herskede til i dag. Efter turen rundt i byen har sulten sikkert meldt sin ankomst, og det vil være oplagt at spise sin frokost på én af byen Bouchon restauranter, et lokalt koncept udsprunget af de lokale husmødres ønske om at udnytte råvarerne optimalt, intet måtte gå til spilde. Fælles for alle Bouchon restauranterne er at de skal holde et højt niveau både hvad gastronomien angår men også betjening og indretning skal være af særlig god kvalitet. Flere af dem har Michelin stjerner som eksempelvis La Mère Brazier. De bedste skal bookes i god tid, og det gør vi gerne, ellers vil jeres guide udpege gode steder. Eftermiddagen er jeres egen, kig eventuelt forbi Croix Rousse silkebydel, et tidligere arbejderkvarter der har fået en renæssance og i dag er smart og hipt.

Dag 5. Côtes du Rhônes, et af verdens ældste vinområder

Fra Lyon går turen ned gennem Rhône dalen gennem Drôme regionen. Betagende skråninger, ældgamle landsbyer på toppen og et utal af vingårde der producerer de markante vine som Côte-Rôtie, Saint-Joseph, Crozes-Hermitage, og der er heldigvis ingen stress eller stram tidsplan, så stop for frokost og et par vingårdbesøg. Og hvad skal I bruge tiden på? Der er meget at opleve, så en prioritering skal nok laves. Kig eventuelt inden for på Château de Grignan, tag på vandretur i nærliggende Baronnies blandt lavendelmarker og bjerge, eller besøg de små hyggelige landsbyer omgivet af de smukke vinmarker i Côtes du Rhône, som Châteauneuf-du-Pape. Spis frokost i Avignon, her skal i naturligvis opleve le Palais des Papes, Pavepaladset, her residerede paverne i 1300 tallet, ligeså kendt er naturligvis den bro, Pont St. Benezet, som de synges om i børnesangen "Sur le Pont d'Avignon, on y danse, on y danse... " (På en bro i Avignon kan vi danse, kan vi danse ...) I Frankrig lærer alle børn denne sang. For et skud finkultur vil vi anbefale det lille museum Angladon, der kan bryste sig af en virkelig fin samling. De mere energiske kan eventuelt hoppe over vinen og museet og i stedet tage turen via Nîmes og Arles og glæde sig til romerske viadukter ved Pont du Gard og bygninger der stammer tilbage fra rometiden, Arles er grundlagt af romerne i 46 f. kr. De næste tre nætter tilbringer I på Domaine de Fontenille beliggende i en af de smukkeste landsbyer i Luberon regionen. Glæd jer til lidt slotsferie komplet med Michelin restaurant og omgivet af vinmarker.

Dag 6. De smukkeste landsbyer i Luberon

I dag holder en 2CV klar, rul kalechen ned og tag på udflugt i de nærliggende pittoreske småbyer som Lourmarin, Bonnieux, Lacoste… I får en lille folder med inspiration til turen samt forslag på steder til en lokal frokost.

Dag 7. Aix en Provence

Om formiddagen mødes I med jeres private guide i Aix en Provence, de næste par timer traver I rundt i denne smukke by, og kommer blandt andet forbi Cezannes studie, den imponerende katedral og det hyggelige Mazarin kvarter. Hele byen er et skønt mix af historie med rødder tilbage til romerne, en hyggelig og afslappet atmosfære og interessante design og modeforretninger. Resten af dagen er jeres egen. Vi har booket bord på en lokal Michelin restaurant til frokost, så det behøver I ikke bekymre jer om (afregnes lokalt)

Dag 8. Off the beaten track & storslåede landskaber

Turen fra Luberon til Lily of Valley tager kun to timer, så kig i den udleverede kørebog og planlæg en tur gennem små landsbyer, vinområder og et af de ældste klostre i Frankrig.

Sidste stop er vidunderlige Les Roches Rouges, der ligger smukt ud til Middelhavet syd for Cannes. Området har altid været en legeplads for de kendte og kongelige, og hotellet er som taget ud af en glamourøs Hollywood-film. Her er det den vilde beliggenhed, der er den store stjerne. Det hippe boutiquehotel Les Roches Rouges har en helt enestående udsigt over Middelhavet og en ekstremt fotogen saltvands-swimmingpool, som er skåret ud ved klipperne og brændingen. Udsigten er blændende. Et cool autentisk og afslappet gemmested mellem St. Tropez og Cannes i nationalparken L’Esterels baghave. Den smukke bygning fra 50/60erne er renoveret i maritim og moderne stil, og de grønne haver skaber fredelige og rolige rammer for den perfekte ferie i Provence. Pak de hvide og stribede gevandter, solbrillerne, et par gode klassikere, dem du holder af og check ind på Den Franske Riviera i stil. Se mere her.

Dag 9 & 10. Provence

Dagene er jeres egne til at lave så meget eller så lidt I ønsker. Tag en tur til Saint Tropez, tilbring dagen på stranden, måske på Ramatuelle, tag en tur til Cannes for at shoppe lidt. Lej en båd og tag på sejltur. Og så skal man jo ikke glemme at den lokale rosé bliver bedre og bedre

Dag 11. Nice – København/Billund

Turen til Nice lufthavn tager små to timer. Alt efter afgangstidspunktet kan I eventuelt tage turen langs vandet, der tager lidt ekstra tid, men udsigten er blændende.

INKLUDERET I TUREN

Fly fra København/Billund til Paris og retur fra Nice

Sixt Bil leje, VW T-Roc eller tilsvarende, med automatgear, All Inclusive, fra Paris de Gaulle lufthavn til Nice Côte d’Azur lufthavn

2 nætter i Beaune, inkl. morgenmad
Privat guidet tur på Hospices de Beaune
Privat besøg på Chateau Clos de Vougeot
Guidet cykeltur gennem Bourgognes vinmarker inkl. smagninger.
Besøg og smagning i Cotes de Beaune og Beaujolais
2 nætter i Lyon, inkl. morgenmad
Privat guidet tur i Lyon, 3 timer
3 nætter i Luberon, inkl. morgenmad
Leje af 2CV, inkl. forslag på oplevelser og rute.
To timer i selskab med egen guide i Aix en Provence
3 nætter på Les Roches Rouges 5*, Provence, Sea view classic Room, inkl. morgenmad


Cirka pris pr. person når to rejser sammen: kr. 37.500

Ikke inkluderet er: Måltider ikke nævnt i programmet

ROADTRIP INSIDER

Vil I forkæle jer selv lidt mere kan vi anbefale Lily of the Valley. Lily of the Valley er et af de allerbedste resorts i det sydlige Frankrig. Glæd jer til Middelhavets blå bølger, St. Tropezs charme og det vidunderlige Provence, lav så meget eller så lidt som I har lyst til.


Lilly of the Valley er et nyt 5* resort, Philip Stark har slået stregerne og her er tænkt på detaljerne. Her er smukke udsigter, beach club, subtil mad, og The Shape Club, et 2.000 m2 spa, wellness og fitnesscenter med alt hvad hjertet begærer. Der er kun 44 værelser og suiter, og 90 ansatte til at sørge for den perfekte oplevelse. Beliggende ved Gigaro stranden I La Croix Valmer, kun 15 min fra Saint Tropez, så man er tæt på alt halløjet her og tilpas langt fra hvis det hele bliver lidt for meget. Ligeledes ligger et par af de mest populære strande på den Franske Riviera også kun 15 min fra hotellet, nemlig Plage Nikky og Bagatelle. Området omkring Lily of the Valley er beskyttet område der indbyder til ture på mountainbike eller blot til fods. Og så er der jo også den mulighed blot at smide sig ved poolen og nyde solen. Der bydes på to restauranter.