Byzantium, Constantinople, Istanbul - flere tusinde års historie fortæller den fascinerende historie om byens forskellige historiske perioder konkretiseret i bl.a. disse forskellige navne. To forskellige verdensdele kun delt af Bosphorus strædet. Istanbul er hverken Europa eller Asien - men en helt unik sammenblanding af begge. Øst møder vest og den islamiske fortid mingler med det moderne Europa. På overfladen en helt almindelig storby med trendy caféer og designershops - men nedenunder ligger en helt anden verden gemt i arkitekturens dramatiske historiefortælling. 


Det er disse kontraster der gør Istanbul så spændende, eksotisk og helt unik. Tyrkiets kulørte og rigt kulturelle hovedstad byder på alt, hvad man drømmer om på en storbysrejse. Udover at byen er den eneste storby i verden, der er spændt ud imellem to kontinenter, er byens forankring i både den muslimske/orientalske verden på den ene side og den vestligt/europæiske på den anden tydelig overalt. I Istanbul forenes disse forskellige rødder på smukkeste vis. Men det der mest af alt gør denne by, og for den sags skyld også resten af Tyrkiet, til et så tiltrækkende sted, er først og fremmest de vidunderlige, venlige og hjælpsomme mennesker, som man møder overalt. 


Til lyden af Muezzinerne, der kalder til bøn fra himmelstræbende minareter, kan I gå på jagt i den sydende orientalske Grand basar, Capali Carsi, der indhyllet i den mildt krydrede duft af vandpibe byder på et endeløst udvalg af håndlavede varer, antikke smykker, ægte tæpper, kopivarer, glimtende kaffesæt og turkish delight. Du prutter om prisen, og kan få din sag for hos de snu kræmmere.


Basaren er overdækket, og I går under smukt dekorerede hvælvinger - her er stort og kringlet, men ikke indelukket. Her er mange mennesker, men ikke klaustrofobisk. Det syder på allerskønneste og inspirerende vis. Tyrkerne er tilbageholdende, og I kan dvæle ved sagerne uden at bliver overfaldet af en alt for ivrig sælger. Skal der større overvejelser til, før I kaster jer ud i en handel, kan I styrke jer på en bomstærk tyrkisk kaffe på en af tyrkiets ældste kaffebarer, som ligger placeret inde i basaren på et hjørne - nærmest på et lille torv. Her sidder I på lave stole ved gamle bakkeborde og kan nyde stemningen omgivet af tyrkerne - som kommer her både for at handle og mødes over en kaffe eller te. Inde i Grand Basar ligger "Old Basar" - også kaldet "Bedesten". Her finder I nogle af basarens aller-bedste butikker. Ja, her er turister - men den autentiske stemning eksisterer for fuld udblæsning.


Istanbul byder på et væld af seværdigheder og oplevelser. Se den blå moske og Hagia Sofia moskeen badet i det orange aftenlys og nyd Istanbuls smukkeste solnedgang i havnen i velhaverkvarteret, Ortaköy for foden af Bosporus-broen. Oplev det meget trendy miljø i Bebek & Nisantasi med top moderne caféer og shopping muligheder, eller det nye populære spise og gå i byen sted i "Karaköy". Her oplever man et mix af lokale unge og turister fra hele verden der kommer for at spise lækker gourmetmad og drikke coctails i det hyggelige kvarter. Stedet forvandler sig til et hipt "gå i byen" sted efter kl. 23, hvor Dj's spiller til den lyse morgen og minder nok mest om det nye Kødbyen i København.


En anden "to do" ting på listen når du er i Istanbul, er helt klart en oplevelse i ægte tyrkisk bad "Hammam". Et ældgammelt dampende tyrkisk bad, hvor du bliver skrubbet og æltet igennem fra top til tå med en helt unik hamphandske dyppet i olivenoliesæbe. Huden bliver ren og blød efter at alle døde hudceller bliver skrubbet af. Med andre ord: Der er ingen undskyldning for ikke at give sig selv en Hammam oplevelse.  


Vi har rejst meget i Istanbul og har erfaring med at lave ture hertil for firmaer, par, veninder eller venner. Senest har vi haft en stor gruppe på 70 konsulenter afsted.

PSST...


Om det passer, at man kan læse sin skæbne i det fine sorte bundfald i den tyrkiske kaffekop, må stå hen i det uvisse, men sikkert og vist er det, at Istanbul er en by, som tager dig om hjertet, og får dig til at ønske dig tilbage igen.


VI SÆTTER ALT IND PÅ DEN PERFEKTE REJSE


Vi leder, vi finder, vi kreerer og vi leverer. Hos 80days laver vi skræddersyede rejser baseret på vores egen research og erfaringer. Vi sætter den personlige kontakt højt fra start til slut, og I vil altid have jeres egen travel designer tilknyttet fra første opkald. I kan føle jer helt trygge, for vi har jeres ryg hele vejen. Inden afrejse modtager I vores lækre 80days travel kit med jeres detaljerede rejsepapirer, vores insider tips til destinationen og små overraskelser til at spice eventyret op.

LAD OS MØDES


Lad os sætte os ned over en kop kaffe eller te til en snak om rejsen, så vi sammen kan definere jeres ønsker og finde frem til de hoteller, safariparker, restauranter, golfbaner, bounty-strande etc., der matcher jeres ønsker og rejsedrømme. Vi kan mødes inden for almindelige arbejdstider - eller i særlige tilfælde om aftenen/weekenden. Drejer det sig om en større tre-generationers rejse, kommer vi gerne til jer, hvor hele familien kan være samlet. For os er det alfa og omega, at I alle kommer hjem med kufferten fuld af fantastiske oplevelser og fortællinger - og det kan vi bedst opnå, når vi sætter vores erfaring i spil i mødet med jer.

KONTAKT OS