THE Ritz-Carlton Abama

The Ritz-Carlton Abama

I behøver ikke rejse langt for at få sol og varme, for vi har valgt, at have Tenerife med i vores 80days samling. Den kanariske ø har indenfor de sidste år fået en hel del 5-stjernede hoteller og resorts, og har dermed valgt at fokusere på andet end charterturismen. Tenerife er den største af de syv kanariske øer og byder på et skønt lunt klima med en gennemsnitstemperatur på 23 grader og Spaniens fleste solskinstimer.


Tenerife er en vulkanø med golde områder, men The Ritz-Carlton, Abama byder jer velkommen i et 160 hektar stort smukt og blomstrende, frodigt resort placeret på klipperne helt ud til det smukke Atlanterhav. Udsigten er enestående udover havet og den smukt anlagte 18 hullers golfbane, designet af Dave Thomas. Resortet er indrettet efter Feng Shui’s system, så selv i de mest travle områder af resortet, finder du små åndehuller med salig fred og ro, hvilket gør Abama til det idéelle sted for alle aldre.


The Ritz-Carlton, Abama ligger på øens uspolerede vestkyst med udsigt over havet og naboøen, La Gomera. Abama resortet er stort, men der er tænkt over arkitekturen, så man ingen steder finder et stort uoverskueligt poolområde med masser af larm. Alle resortets 7 pools - som er opvarmet om vinteren til 26 grader - ligger gemt som små oaser i den tropiske haves frodighed. Her er fred og ro, men også noget at tage sig til, hvad enten man er 2 eller 80 år gammel. Det er muligt at ”gemme” sig lidt i villa-områderne - og har I lyst til liv omkring jer, kan I nyde selskabet af de andre gæster ved de andre pools eller på stranden. Abama er et paradis for børnefamilier med en virkelig velfungerende Kids Club. Samtidig er der også en pool kun for voksne og restauranter med aldersbegrænsninger. Så der er noget for alle slags rejsende. 


Abama består af et hovedhus, ”Citadel”, som fungerer som resortets hjerte, samt 4 enklaver af smukke villaer. I Citadellet kan I bo i ét af de 328 store og smukt indrettede værelser eller luksuriøse suiter med mulighed for havudsigt og egen terrasse. Stilen er orientalsk, enkel og lækker ned i hver detalje, og badeværelserne er imponerende store indrettet med lyse natursten. Her er de fleste restauranter og barer lokaliseret, ligesom det komplet udstyrede og lækre gym og den fantastiske spa også er at finde her. Citadellet er placeret i mellem resortets dejlige private strand og golfbanen. Det hele er i gå afstand, men det er også muligt at komme omkring i golfbil og turen fra poolen på toppen af klipperne ned til stranden kan hurtigt klares i den belejlige lift. 


Villa-området, synes vi, er det bedste område på Abama. Villaerne ligger som nævnt i klynger af 5-6 stykker med 4-6 værelser i hver. Man deler altså en villa, men har sin egen indgang og terrasse, så det føles meget privat. Til hver enklave af villaer hører der en skøn opvarmet pool. Som altid på Ritz-Carlton kan man opgradere til Club Level og få ekstra fordele som for eksempel adgang til Club Loungen, hvor der serveres skøn mad og læskende drikke hele dagen lang. 

INSIDER

Efterårsferien er perfekt rent vejrmæssigt. Aftenerne i november-marts er varmere på Tenerife end i Egypten. Vi har lavet en aftale med Abama, hvor vi hele sommeren kan tilbyde vores gæster på hotellet gratis green fee på golfbanen.

FACTS

Flyvetid til Tenerife: 5t 

Bedste periode: Dejligt, varmt og solrigt hele året rundt.

Tidsforskel: -1 time

luksuriøs oase 

Der er masser af aktiviteter, og hver dag modtager I en seddel på værelset, hvor næste dags aktiviteter er beskrevet – det kan spænde lige fra spinning på den store terrasse med udsigt udover Atlanterhavet til madlavningskurser. Langt de fleste aktiviteter er gratis. Abama har blandt andet også én af øens bedste golfbaner, hvor der er store rabatter på green fee, hvis du er gæst på hotellet. Desuden er der 7 verdensklasse tennisbaner og 4 paddlebaner, der ligger med udsigt til Teide National Park og en vulkan på den ene side og Atlanterhavet på den anden. Der er også både golf- og tennisakademi, så man lige kan få pudset færdighederne af. Hvis I er vandhunde og har lyst til at dykke eller surfe, kan dette også sagtens arrangeres og der er masser af gode spots på Tenerife. En dag på vandet for at spotte hvaler, delfiner og skildpadder, efterfulgt af en dejlig frokost er også et hit. 


Gastonomisk er Ritz-Carlton, Abama en perle. Der er 10 restauranter og 3 barer på resortet, og maden spænder lige fra en god burger eller en skøn grillet fisk på Beach Restauranten til en eksklusive gourmetoplevelse på de Michelinstjernede restauranter Kabuki (1*) og MB (2*). Den nyeste restaurant hedder Txoko og byder på spansk cuisine og tapas. Morgenmaden imponerer med et svimlende lækkert udvalg af alt, hvad små og store hjerter hjerter begærer samt et indbydende udvalg af friskpressede juices. Den bedste solnedgang fås på El Mirador, som vi er helt vilde med. 

Resortet har en velfungerende Kids Club for børn fra 4-12 år. Klubben har et 300m2 stort indendørsområde samt et stort udendørs lege-areal og er åben fra 10.00 til midnat. Konceptet kombinerer sjov, læring og kreativitet i en lang række aktiviteter. Her kan børnene lærer om astronomi, teknik, det lokale dyre- og planteliv og udfolde sig med sang og teater. Giv os besked hvis I ønsker at benytte Abamas Kids Club på ferien, så booker vi for jer inden afrejse.

Endeligt skal det lige nævnes, at servicen på Abama er i top, og både store og små føler sig velkomne og imødekommet på fineste vis. Vi anbefaler, at I lejer en bil og kører turen fra syd til nord gennem det smukke, bjergrige landskab, der omkranser Mount Teide.