SIX SENSES
DOURO VALLEY

SIX SENSES
DOURO VALLEY

VELVÆRE & VINMARKER

Højt på en bakke, med udsigt over vinmarkerne i Douro-dalen og floden nedenfor, ligger Six Senses Douro Valley i en smukt renoveret herregård fra det 19. århundrede med strålende haver og bjergtagende panorama vyer. Her glider Douro-floden stille forbi og snor sig gennem det kuperede terræn, dekoreret med vinstokke, frugtplantager og charmerende små byer. Six Senses Douro Valley er den luksuriøses kædes første resort i Europa. Her kan I læne jer tilbage og bare tage ind og imod - og nyde alt, der omgiver jer. Et ophold her vil byde på smukke grønne omgivelser, økologiske produkter fra køkkenets egne haver og en spa udover det sædvanlige. I bliver hurtigt lullet ind i et univers af velvære, god smag og tårnhøj service i bedste Six Senses stil. Desuden er et ophold her lig med store vinoplevelser, både i hotellets gastronomiske restauranter og gennem besøg på de lokale vinmarker - Douro dalen er nemlig den ældste vinproducerende region i verden. Husk at pakke både de gode gå-sko og dem til pænt brug; stedet er mere end oplagt for par på en romantisk afstikker med fokus på ro, vandreture og lækker mad.

SMAGFULD MODERNE LUKSUS

De 60 værelser er omhyggeligt renoveret med smukke egetrægulve og naturtekstiler, der giver et moderne indtryk, dog med respekt for den gamle herregårds historie. Indretningen er stilren med gennemført fokus på detaljen og fyldt med varme. Værelserne er lyse og har en vidunderlig udsigt over floden og vinmarkerne, enten fra de store gulv-til-loft vinduer eller de private terrasser. Sengene er små mirakler i sig selv og I vil sove som en drøm på de speciallavede madrasser med temperaturregulerende puder og dyner og det lækreste organiske bomuldssengetøj. Som prikken over i’et kan køleskabet på værelset blive fyldes med de bedste Douro-årgange, hvis I ønsker det.

LOKALE VINE & GASTRONOMISKE OPLEVELSER

Jeres smagsløg bliver i den grad forkælet på Six Senses Douro Valley. Restauranterne byder på en fest fra regionen, hvor mange af produkterne kommer fra den frodige dal og det omkringliggende landskab. En organisk have med grøntsager og urter ligger lige ved ejendommen, hvor de friske ingredienser høstes efter behov. Hovedrestauranten Vale de Abrãao spreder sig over et åbent køkken, en spisestue og en solkysset, terrasse hvor pladserne er arrangeret omkring et stille rislende springvand med fredfyldt udsigt over de omkringliggende vinmarker. Menuen er nøjsomt udviklet for at fremhæve regionens råvarer og dagens høst fra de organiske haver: fersken gazpacho, havfrisk multe, lækker portugisisk æble tærte. Mange af retterne, inklusive den bedste blæksprutte vi nogensinde har smagt, er inspireret af traditionelle portugisiske opskrifter og produceret af lokale råvarer og præsenteret med kunstnerisk flair. 

Vinelskere bør besøge vinbiblioteket, der ikke kun er veludstyret med bøger, men også med lækre portvine og andre portugisiske vine. Her afholdes populære vinsmagninger på lange træbænke, ledsaget af velsmagende lokale charcuterier og oste.

Ned ad en trappe fra restaurantens terrasse ligger den uopvarmede saltvandspool og glimter smukt i koboltblåt, indrammet af pæne rækker af liggestole og med udsigt over de omkringliggende bakker. Ved poolens lille bar serveres der lette frokostsnacks.

Derudover er der mulighed for at nyde fine dining på The Dining Room i historiske omgivelser, eller tapas, afternoon tea og drinks på Quinta Bar and Lounge. 

BÆREDYGTIGHED & MILJØANSVAR

Miljøbevidsthed er kernen i Six Senses etos og Douro Valley er ingen undtagelse. Mange af køkkenets råvarer dyrkes økologisk på stedet, toiletartikler er pakket i genbrugspapir og under resortets renovering blev der omhyggelig brugt miljøvenlige materialer. Hotellet donerer desuden 50 procent af sit vandflaskesalg til lokale velgørenhedsorganisationer og sponserer et antal lokale miljøtiltag, blandt andet bevarelsen af det lokale, truede Miranda-æsel og bevarelsen af Douro flodens økosystem.


INSIDER

Det kan være en god idé at booke spabehandlinger, vinture og andre aktiviteter på forhånd. De er nemlig højt eftertragtede og bliver hurtigt booket.

FACTS

Flyvetid: 3t 

Bedste periode: Forår, sommer, efterår

Tidsforskel:  -1 time

UNWIND UNPLUG RELAX

PRISBELØNNET SPA

Hotellets prisbelønnede Six Senses spa er inspireret af naturens elementer (vand, sten og træ) og er et roligt tilflugtssted med sauna, urtebad, og damprum. Book et af 10 behandlingsrum til helkrops massage, ansigtsbehandlinger og ayurvediske behandlinger med luksuriøse økologiske produkter og lokale ingredienser. Efter en god middag i restauranten kan det være dejligt at starte næste dag i spaens opvarmede indendørs pool, i fitnesscenteret eller til en yoga-time på resortets udendørs yogadæk. Spaen tilbyder også wellness programmer over flere dage med ernæringsrådgivning og behandlinger skræddersyet til hver gæst.

LIVET VED FLODEN

Med masser af smuk natur og frodige landskaber er der ikke mangel på aktiviteter; gåture, cykelture eller vandski og sejlture på Douro-floden - fra kano til Wine & Dine cruises. Hotellet hjælper dig gerne med at booke en vintur i området: vælg bare dag, tid og vingård. Chaufføren er en Six Senses-trænet sommelier med viden om alle vigtige vingårde og druesorter, der findes i Douro. 


Naboejendommen Mourão har en kølig vinkælder, Port Knox, hvor der venter velopbevaret portvin og nogle meget sjældne gamle årgange - og ejeren vil med glæde guide jer igennem en smagning.

FAMILIETID

Six Senses Douro Valley byder børn i alle aldre velkommen, men det er ikke her I får Kids Club og vandland for alle pengene. Til gengæld kan ungerne løbe rundt i skønne haver og lege, I kan tage på tur i de smukke omgivelser, hænge ud ved poolen og nyde familietiden sammen. Børn under 12 år kan overnatte på deres forældres værelse i en børneseng efter anmodning og børnepasning er tilgængelig.