farol hotel

farol hotel

Kystbyen Cascais ligger smukt ved Atlanterhavet, kun en halv time vest for Lissabon. Tilbage i tiden var det her den kongelige familie ferierede, og det kan man egentlig godt forstå. Cascais, som er en gammel fiskerby, ligger i et af de mest velhavende områder i Portugal og det er et yndet tilholdssted for dem, der drømmer om et eksklusivt get-away med sol og strand. Byen har historisk charme, et kosmopolitisk strejf og dejlige strande. Og så ligger Farol Hotel der!

Hotellet, der er et gammel palæ, ligger på klipperne med slående panoramaudsigt. Det er designmæssigt et interessant hotel med en funky kombination af historiske og moderne aspekter skabt af et hold af lokale og internationale designere. De 33 værelser er holdt i enkle farver, hovedsagligt sort og hvid, og kunst spiller en stor rolle hele vejen igennem. Udsigten er smukt, uanset om I bor ud til havet eller med udsigt til byen og de store villaer, de solbeskinnede palmetræer og blomstrende buske - men vi foretrækker havudsigten.

På selve hotellet er der en skøn saltvandspool omgivet af behagelige solsenge, hvor man kan geare helt ned til lyden af bølgerne, der slår ind mod klipperne. Hvis I har lyst til at tage på stranden, ligger der flere i nærheden. Der er både de helt børnevenlige strande uden bølger, og så er der dem, der byder på rigtig god surf. Den hyggelige Cascais Marina ligger heller ikke mange minutter væk, så der kan man slentre ned og kigge på de flotte yachts, spise en is eller tage en aftentur med en dejlig middag ude. Farol er ikke et decideret familiehotel, men man kan sagtens have børn med. Det er et rigtig dejligt sted at tage hen, når man rejser med større børn, med venner sammen eller skal på romantisk ferie.

INSIDER

Bestil en picnickurv på hotellet og tag ud i det blå. Der er mange smukke steder at slå sig ned og sparke skoene af, og omgivelserne er bestemt værd at udforske - tag for eksempel til den fortryllende by Sintra, der ligner noget fra et eventyr.

FACTS

Flyvetid: 3t50m med direkte fly til Lissabon

Bedste periode: Forår, sommer, efterår

Tidsforskel: -1t

Bobler & bølgeskvulp

Der ligger to restauranter og to barer på hotellet, hvor udsigten selvfølgelig vender ud mod det smukke og lidt rå Atlanterhav og klipperne. På The Mix bliver der serveret retter fra middelhavskøkkenet, enten ude på terrassen eller inde i selve restauranten. På Sushi Design står den overraskende nok på det bedste fra det japanske køkken. I hyggelige Cascais er der også et væld af dejlige spisesteder at vælge imellem i alle niveauer og prisklasser. På de to hotelbarer kan I få kolde bobler, velsmagende cocktails og snacks; On The Rocks er pool- og terrassebaren, mens loungemusikken og solnedgangen nydes på Farol Bar om aftenen.

Der er mulighed for yoga på hotellet til dem, der gerne vil strækkes igennem. Der er ikke decideret spa, men man kan bestille massage, enten på eget værelse eller udenfor ved poolen. Der er gode tennis- og golfbaner i nærheden, stier der snor sig langs kysten til en cykel- eller løbetur og smukke ruter til halvdagstrek. Selvfølgelig kan man også komme ud på havet og fiske eller se på delfiner.

Der er virkelig mange ting at tage sig til i området omkring Cascais, både natur-, by- og kulturmæssigt, og Farol Hotel er en skøn base og et af de bedste hoteller i området. Privat, diskret, luksuriøst og ikke mange timers rejse fra Danmark.