areiAs do seixo

areiAs do seixo

Areias Do Seixo er indbegrebet af økostil på den knivskarpe og helt rigtige måde. Et fantastisk lille hotel med 14 unikke værelser og 8 skønne villaer omgivet af fantastisk natur, tæt på de store klitter og de brusende Atlanterhav - beliggende kun 35 minutters kørsel fra Lissabon. Når I ankommer, bliver I budt varmt og hjerteligt velkommen med en kop frisk citrongræs-te, selvfølgelig fra den økologiske urtehave, og dejlig hjemmebagt kage. Man mærker med det samme, at det her er et af Europas mest originale og stemningsfulde hoteller, og man føler sig straks hjemme. 


Fem-stjernede Areias Do Seixo er helt unikt på alle måder - beliggenhed, vision, indretning, stemning og atmosfære går op i en højere enhed, og er en idéel ramme for en tur med fokus på forkælelse af krop og sind.  Ejerne Gonçalo Alves and Marta Fonseca har formået at skabe et sted, der er i harmoni med naturen, hvor man lader sig forkæle af et dedikeret og personligt serviceniveau og et gennemtænkt eco-design. Simpel luksus er et kodeord, og der er taget et bevidst valg, om at der ikke skal være fjernsyn, aircon og minibar på værelserne. Hvilket faktisk er en luksus i sig selv, vil nogen mene, inklusiv os selv. Her handler det om at geare ned, finde ro og nyde freden og naturen. Selve arkitekturen og designet er præget af rå materialer, træ og store vinduer i et futuristisk design, der harmonisk blender ind i naturen og området.


Farvesammensætning og design, med udgangspunkt i Indien og Marokko, kombineres med moderne skandinavisk minimalisme - ekstraordinære detaljer, lækre tekstiler og uimodståelige badeværelser. Værelserne er delt op i fire kategorier: Gold, Tree, Land og Love. De har alle enten privat terrasse eller privat have, pejs, badekar og de er skønt indrettet. Villaerne har tre soveværelser med dobbeltsenge, en rummelig stue med en smuk svævende pejs, et moderne, fuldt udstyret køkken, en grill og en privat pool. Der er en dejlig udendørs spiseplads på den private terrasse, bløde sofaer i loungen, og gulv-til-loft vinduer, der giver et smukt lys.


Hotellets dejlige, opvarmede infinity pool er flankeret af himmel-daybeds og behagelige solsenge med en skøn udsigt over de økologiske haver. Der er mulighed for at forkæle jer selv med massage og dejlige behandlinger i den ayurvediske, smukke spa, som har sauna, pool og tyrkisk bad til fri afbenyttelse. 

INSIDER

Hver uge er der forskellige aktiviteter og oplevelser for gæsterne - check tavlen ud, og se om der er noget I har lyst til. Og kom ud og nyd landskabet, mens I er der. Det er så smukt! 

FACTS

Flyvetid til Lissabon: 3t50m

Bedste periode: Forår, Sommer, efterår

Tidsforskel: -1t

økologi & harmoni

Restauranten Lugar da Horta tilbereder sund og lækker mad tilberedt af hotellets egne økologiske grøntsager og krydderurter fra haven, friskfanget fisk og skaldyr og kød fra det lokale område - maden er portugisisk inspireret, selvfølgelig baseret på sæson og med mulighed for at vælge vegetarisk. Køkkenet er ekviperet med en brændefyret ovn og grill, og for ivrige foodier er det muligt at melde sig til at følge gartneren i haven og kokken i køkkenet og deltage i tilberedningen af frokosten. Desuden tilbyder hotellet ture til stranden, hvor I samler friske muslinger eller fisker. Hotellet har også en hyggelig og charmerende bar, der har åbent fra kl. 13.00 til 01.00.


Man kan låne cykler på hotellet og det er bestemt værd at tage en tur rundt i det smukke landskab på jernhestene. Bæredygtighed er et nøgleord for Areias do Seixo. Det bliver på ingen måde trukket ned over hovedet på gæsterne, men det er inspirerende at se, hvor meget de gør for at efterlade så få "fodtryk" som muligt. Energiforbruget er baseret blandt andet på geotermisk energi og solenergi. Biodiversitet er i højsædet og det mærker man tydeligt, når man går rundt i de skønne omgivelser. Som gæster kan I enten bare nyde at I bor på et eco-boutique hotel eller I kan tage på nævnte morgentur i haverne med stedets kok. I kan også lære at kompostere eller få en rundvisning og se hvordan bæredygtigheden udfolder sig lidt mere praktisk. Dette er blot et udsnit af, hvad der sker på den front. Og I er altid velkomne til at spørge nysgerrigt ind, når I er på Areias do Seixo. 


Areias do Seixo ligger ikke langt fra Lissabon, Sintra og Cascais og man kan sagtens tage dagsture på eventyr eller kombinere forskellige hoteller på turen til Portugal.