AMAN
SVETI STEFAN

AMAN
SVETI STEFAN

ADRIATERHAVETS DISKRETE CHARME

Lyserøde sandstrande, krystalklart vand og fyrretræsklædte bjerge danner baggrund for Aman Sveti Stefan, beliggende i et hjørne af Europa rigt på vild, naturlig skønhed - Montenegro. Med adresse på sin egen lille ø i Adriaterhavet, med kun en smal tange som forbindelse til fastlandet, er luksuriøse Aman Sveti Stefan både afsondret, unikt og fortryllende anderledes. Resortet er kompromisløst bygget over resterne af en gammel befæstet by og indrettet i ægte Aman-stil, med øje for detaljen og et serviceniveau helt i toppen af skalaen. Her finder I hemmelige bugter, en fredfyldt Aman spa, et spektakulært bjergbassin og en række intime spisesteder – alt sammen med den smukkeste udsigt over Adriaterhavet. 


I befinder jer på Montenegros solrige kyst, en kort køretur fra den gamle by Budva og kun 40 minutter i bil fra Tivat lufthavn. Hotellet strækker sig over 80 hektar og er fordelt over suiter og hytter på øen Sveti Stefan Island samt suiter på fastlandet i den smukke Villa Milocer. Mens øen og dens faciliteter har sæsonåben fra 1. maj til 24. oktober, forbliver Villa Milocer og Aman Spa på fastlandet åbne året rundt.

SVETI STEFAN ISLAND

Sveti Stefan Island er en unik atmosfærerig oplevelse, med brostensbelagte stræder, smukke gårdspladser og betagende havudsigt. Øens restaurerede stenbygninger rummer 51 værelser og suiter, hver især enkelt indrettet med smukke originale detaljer, som harmoniserer med øens historie. Charmerende gårdhaver og 600 år gamle rødflisede tag forbinder de omhyggeligt restaurerede bygninger. Her kan I vælge mellem hyggelige og Aman-stilrene hytter i forskellige størrelser - alle med privat terrasse og nogle med egen pool - eller intime og lækkert gennemførte værelser og suiter. I kommer nemt fra øen til fastlandet via broen, der forbinder de to.

VILLA MILOCER

En gang var det dronning Marija Karadjordjevics sommerresidens, men nu rummer den smukke villa stilrene og rummelige suiter, med store balkoner, åbne pejse og udsigt over enten havet eller den smukke have. Her finder man også et bibliotek, et hyggeligt spisested med et ambitiøst køkken, og en stor og luftig fællesstue. Villaen er omgivet af over 800 oliventræer og en smuk gammel fyrretræsskov.

LOKALE INGREDIENSER OG DRUER

Menuerne på Aman Sveti Stefans restauranter bugner af lokale ingredienser – fra den gastronomiske restaurant Arva til den hyggelige piazza med flere spisesteder og det smukke Dining Room i Villa Milocer. Organiske grøntsager og frugter ledsages af friskfanget fisk og skaldyr, blæksprutte og stenøsters direkte fra Adriaterhavet, oksekød fra den nordlige del af Montenegro, samt de lækreste lokale oste, syltetøj, olivenolier og urter. Glem ikke at prøve den lokale vin, lavet på Vranac ('sort hingst'), som er en af de ældste og mindst kendte druesorter i verden - en fjern forfader til zinfandel og primitivo. Hvis den står på sundowners på piazzaen, så er Sveti Stefans signaturcocktail - lavet på den lokale brandy Rakia, hyldeblomst, grenadine og vanilje – slet ikke til at stå for.

INSIDER

Tag en sejltur langs kysten og oplev en af Europas smukkeste kysttrækninger med små afsides bugter, der lokker til picnic og private svømmeture.

FACTS

Flyvetid: 2t 40m (med direkte fly i sommerperioden)

Bedste periode: Forår, sommer, tidligt efterår
Tidsforskel: Ingen tidsforskel

BODY & SOUL

YOGA, URTER OG MASSAGE

Sveti Stefans Aman Spa på 1.600 m² er et luksuriøst tempel for velvære og afslapning og her finder I også en indendørs pool, et motionscenter, hydroterapi-områder, og pilates- og yoga studios. Spaen har en holistisk og personlig tilgang til velvære, og benytter sig af behandlinger baseret på Montenegros mere end 650 anerkendte medicinske urtearter. Prøv en eksfoliering med mynteberiget olivenolie, vild honning og råsukker, som afsluttes med en massage med lavendel og palmarosa, vi lover, I bliver bløde som smør i både krop og sind. Aman Spa ligger på fastlandet i forbindelse med Villa Milocer.

PÅ OPDAGELSE LANGS KYSTEN

Kun en kort køretur eller sejlads fra Aman Sveti Stefan ligger den 2000 år gamle by Budva. Her kan I spadsere i de snoede gyder og opleve både den smukke middelalderlige bykerne og de moderne bydele med skønne restauranter, butikker og små parker. I må heller ikke gå glip af et besøg i en af Montenegros mest velbevarede middelalderbyer, Kotor, der ligger skjult bag høje bjerge helt inde i bunden af den smukke fjord, Kotorbugten.