Il Borro

Il Borro

En efterårsdag tilbage i 1985, da Ferruccio Ferragamo var ude på jagt, kom han forbi det smukke, gamle gods, Il Borro Estate, og forelskede sig øjeblikkeligt. Dengang tilhørte godset hertug Amedeo d'Aosta. I ti år lejede familien Ferragamo Il Borro, og brugte det til jagtferier - indtil der i 1993 opstod en mulighed for, at familien kunne købe hele ejendommen, herunder den ødelagte landsby, Il Borro og den store villa, Villa Il Borro - hovedhuset, som var blevet delvist ødelagt af bomber under 2. verdenskrig.

Siden da har familien restaureret bygningerne med det mål at bringe den antikke pragt tilbage til dette vidunderlige og atmosfærefulde sted. I dag fremstår de private luksusvillaer, de gennemført og nænsomt restaurerede farmhouses, de hyggelige lejligheder, butikkerne og kirken så tæt på oprindeligt som det har kunne lade sig gøre med smukke træ- og flisegulve og rustikke stenmure samt de klassiske rødbrune terracottatage. Der emmer af rustik, landlig atmosfære i dette frodige og fredelige smørhul i Toscana.


Landskabet omkring Il Borro prydes af cypresser, olivenlunde og vinmarker og giver et kig ind i det traditionelle, toscanske liv. Den enestående beliggenhed i Arno-dalen ved foden af Pratomagno bjergene i Valdarno regionen tæt på det gamle Via Clodia Gods, kan dateres langt tilbage i middelalderens historie - og stedet her emmer af atmosfære og autencitet.


På Il Borro kan I deltage i madlavningskurser, besøge vingården, deltage i jagt på vildsvin og fasaner, besøge slotte og klostre i Valdarno, spore Leonardo da Vincis færden i egnen, opleve en spændende tur med luftballon, deltage i en workshop arrangeret af håndværkere fra den middelalderlige landsby, Il Borro - eller bare slappe af ved poolen i smukke, afslappede omgivelser. Il Borro har et skønt Spa med udendørs, opvarmet pool og himmelske behandlinger. Det er også muligt at spille tennis og golf i nærheden, samt ride - hvis I holder af at være aktive på ferien.

INSIDER

Hvor I vælger at bo er ikke så meget et spørgsmål om op- eller nedgradering, men mere et spørgsmål om, hvor I ønsker at være placeret i et smukke område. De mange muligheder for indlogering  - alt efter om I rejser som par, familie eller i flere generationer.

FACTS

Flyvetid til Pisa: 2t20m 

Bedste periode: Forår, sommer, tidligt efterår

Tidsforskel: Ingen tidsforskel


historiske toscana

Villa Il Borro var oprindeligt - og er den dag i dag - hjertet i byen. Omfavnet af en vidunderlig, traditionel italiensk have med en stor opvarmet pool, fitnessrum, tyrkisk bad, sauna, billardbord og en enestående udsigt over den middelalderlige landsby. Il Borros Farmhouses er en anderledes måde at opleve dette smukke sted. Omgivet af frugtplantager og blomstrende haver, kærligt restaureret i traditionel stil i smukke, rustikke materialer. Her får I en god blanding af atmosfære, stemning, autencitet, funktionalitet og komfort - en helt unik oplevelse i det gamle toscanske landskab omgivet af olivenlunde, vinmarker og landdistrikternes traditionelle gårde. Da alle Farmhouses er placeret i landskabet omkring den gamle landsby anbefaler vi, at I har bil, hvis I vælger at bo i en af dem. 


Her kan I bo i en af de historiske villaer i landsbyen, i ét af de charmerende Farmhouses - eller i en af de smukke luksus-suiter i hovedhuset. Der synes ikke at være enighed om det præcise antal værelser her, men det ligger nok lige omkring de 25. Måske det netop er umuligt at holde helt styr på, når Casa al Piano Farmhouse f.eks kategoriseres som ‘værelse’, men huser ikke mindre end fire lejligheder - to på hver etage, som hver især nemt kan rumme fire personer. Ja, så kan man spørge sig selv, om et ‘værelse’, hvor der kan sove op til seksten gæster nu også kan kaldes et ‘værelse’. Casa al Piano har desuden en stor, dejlig pool - og pool-view terrasse med plads til tyve mennesker omkring spisebordet, i den smukke private have.

Il Borros vidunderlige spa bliver I omsorgsfuldt modtaget med et individuelt check-up, der giver behandleren et holistisk indblik i dit velbefindende, som vil være udgangspunktet for din behandling. Spa’et har alle topmoderne faciliteter og fokus i behandlingerne er, at integrere velvære, skønhed, fitness og ernæring - individuelt skræddersyet til at opfylde behovene hos den enkelte gæst.


Il Borro Estate ligger i et område af enestående naturskønhed, skove, krystal-klare vandløb, og de berømte bakker, der karakteriserer landskabet. Særligt imponerende er Balze klippeformationerne, der er hugget ind i landskabet på dramatiske og spektakulære måder. Det er her de berømte Chianti vinmarker har leveret druer til den berømte vin af samme navn - den første registrerede produktion af Chianti vin begyndte på Il Borro. Det er også her ældgamle, krogede oliventræer generøst har skænket oliven til de reneste jomfruolier. Vin og gastronomi er selvfølgelig et omdrejningspunkt, da vi befinder os i Toscana, og I vil aldrig glemme jeres middage på Osteria del Borgo.  


ll Borro Estate dækker et område på 280 hektar og administreres i dag af Salvatore Ferragamo, for hvem Il Borro er en livsstil. Salvatore Ferragamo brænder for at tilbyde Il Borro Estates gæster et ophold i dette smukke hide-away i Toscana til en uforglemmelig oplevelse - og så brænder han for gode vine, hvorfor vinsmagning på Il Borro er en oplevelse udover det sædvanlige.