EKSKLUSIVT EVENTYR TIL VIETNAM

Vietnam er et fascinerende og varieret land med en barsk historie - underfundigt, dragende og smukt. Her mødes traditioner, skikke og religioner alle steds i harmonisk forening, og hvor end du er, mærker eller ser du fortidens aftryk - både krigens, men også fortiden som fransk koloni. Stadig mærkes og ses tydeligt forskellen på det kommunistiske nord og det moderne og vestligt-prægede syd. Vi åbner dørene til fantastiske oplevelser på jeres skræddersyede rejse til et af Østens mest spændende lande. 

OPLEV HANOI & HA LONG BAY

Vietnam byder på stor variation med det tropiske klima i syd og det køligere klima i nord. Størstedelen af landet er dækket af bjerge og frodige bakker, og den sidste lavtliggende del af landet ligger omkring de to hovedfloder Song Hong (Røde Flod) og Mekongs frodige deltaer. I nord ligger den sydende hovedstad Hanoi. Herfra kan I tage på et to-dages cruise på Ha Long Bay, med de mange små øer og smukke klippeformationer, der rejser sig overalt i bugten. Lidt nord-vest for Hanoi ligger Sapa - herfra kan I komme ud til de små landsbyer og besøge de lokale, se risbønderne høste markerne med deres okser - og besøge Minoriteterne med deres klassiske, farvestrålende klædedragter og halsringe. Rejser I ned langs kysten fra Ha Noi, kommer I til Hué - og i centrum i Hué, den forbudte lilla by, hvor kejseren boede i sit palads med alle sine folk og sine hundredevis af konkubiner. 

DE SMUKKE GRØNNE RISKMARKER, LANDSBYER & HOI AN

Længere sydpå ligger den moderne by Da Nang med skønne badestrande, og endnu syd herfor ligger den UNESCO bevaringsværdige kulturby Hoi An, som er et absolut must at besøge - igen med super dejlige badestrande. Helt i syd præges landskabet af det enorme Mekong-delta, og landskabet er grønt og frodigt med skønne sandstrande ude ved kysten. Næsten overalt møder øjet de karakteristiske grønne rismarker, der mange steder ligger i smukke plateauer eller terrasser, og hvor kvinderne med de traditionelle trekantformede hatte helt klassisk står bøjet over de ir-grønne, svajende risplanter. I de små landsbyer kommer man hurtigt ind på livet af de smilende, åbenhjertige og gæstfrie vietnamesere.

HO CHI MIN CITY

Den største by i det sydlige Vietnam er Ho Chi Minh City - af mange bedst kendt under det oprindelige navn Saigon. Byen er Vietnams mest moderne, med højhuse, hoteller og kontorbygninger,  og med et væld af templer, pagoder, travle markedspladser og seværdigheder som den franske bydel og Genforenings-bygningen. Her syder det med gadekøkkener, markeder, hyggelige cafeer, et væld af seværdigheder - og et hav af scootere alle vegne. Oplev de skønneste afkroge af Ho Chi Minh og spis på de allerbedste lokale gadekøkkener på en tre-timers tur bagpå din lokale guides Vespa - en helt særlig og super charmerende måde at indtage byen.


Vietnam strækker sig som et S ned ad den 1600 km. lange kyst, med hovedstaden Hanoi i nord til den største og økonomisk mest udviklede by, Ho Chi Minh City i syd. Der bor omkring 86 millioner mennesker i Vietnam. Vietnam opnåede selvstændighed fra de franske koloniherrer i 1945 og i 1975 blev Nord- og Sydvietnam forenet i Den Socialistiske Republik Vietnam efter afslutningen af Vietnamkrigen.

VIETNAMS MANGE FACETTER

Tæt på Ho Chi Minh City ligger de berømte Cu Chi-tunneler, der blev bygget af Vietcong i perioden 1940-60. Da Vietnamkrigen var på sit højeste, strakte tunnelerne sig hele vejen til den cambodjanske grænse, og alene i Cu Chi-distriktet er der over 250 kilometer underjordiske tunneler. Kulinarisk er Vietnam en enestående oplevelse. Fantastiske, super-friske råvarer - og knap så stærkt som det thailandske, så børnene plejer at være rigtig glade for det vietnamesiske køkken.

PSST...


Alt efter hvilken årstid I ønsker at rejse, er der relativt store forskelle på temperaturerne i syd og nord: I Saigon er der ca. 30 - 35 grader året rundt. I Hanoi er der fra december - februar ca. 10 – 20 grader. Resten af året ligger temperaturene på 20 - 35 grader med maj - august som de varmeste. Hoi An og Nha Trang er vejrmæssigt gode at besøge fra januar - september med solrigt og kun lidt regn. Temperaturen året rundt ligger på 25 – 35 grader.VI SÆTTER ALT IND PÅ DEN PERFEKTE REJSE


Vi leder, vi finder, vi kreerer og vi leverer. Hos 80days laver vi skræddersyede rejser baseret på vores egen research og erfaringer. Vi sætter den personlige kontakt højt fra start til slut, og I vil altid have jeres egen travel designer tilknyttet fra første opkald. I kan føle jer helt trygge, for vi har jeres ryg hele vejen. Inden afrejse modtager I vores lækre 80days travel kit med jeres detaljerede rejsepapirer, vores insider tips til destinationen og små overraskelser til at spice eventyret op.

LAD OS MØDES


Lad os sætte os ned over en kop kaffe eller te til en snak om rejsen, så vi sammen kan definere jeres ønsker og finde frem til de hoteller, safariparker, restauranter, golfbaner, bounty-strande etc., der matcher jeres ønsker og rejsedrømme. Vi kan mødes inden for almindelige arbejdstider - eller i særlige tilfælde om aftenen/weekenden. Drejer det sig om en større tre-generationers rejse, kommer vi gerne til jer, hvor hele familien kan være samlet. For os er det alfa og omega, at I alle kommer hjem med kufferten fuld af fantastiske oplevelser og fortællinger - og det kan vi bedst opnå, når vi sætter vores erfaring i spil i mødet med jer.