Efterhånden er de smukke billeder fra solopgangene med luftballonerne og de mange pagoder i Bagan nået langt ud over Myanmars grænser - og har pirret manges nysgerrighed for landet med de gyldne tage. Men det er ikke mange år siden, at det tidligere Burma var lidt en hemmelighed og et sted, som kun de mest garvede eventyrer begav sig til. I dag er det mytiske land i Sydøstasien med de mange udsmykkede pagoder og templer åbnet op, mere klar til turister og på vej mod demokrati. Myanmar byder på smukke landskaber, en rig historie, et rolig og venligt folkefærd og en dybt buddhistisk kultur – det er en helt enestående destination, som skal opleves nu, mens det stærkt autentiske stadig eksisterer, for udviklingen kommer til at gå hurtigt.

Efter mange år med et strengt militærstyre blev sanktionerne mod landet løftet i 2012, og siden da er rejsende fra hele verden begyndt at vende blikket og rejseplanerne derhen. Op igennem historien har Myanmar været en del af de vigtige handelsruter mellem Indien og Kina, og på grund af den konstante handel og trafik, har landet altid været rigt. Myanmar var under britisk koloniherredømme i mange år helt op til 1948. Derfor er landet præget at stærk orientalsk og buddhistisk kultur, men også af den, på trods af historien, charmerende kolonistil. Der er mange etniske grupper, og blandt andet oplever man kvinderne med de fascinerende lange halse fra Padaung-stammen.

Hovedstaden Yangon, der er en charmerende flodby, byder på nogle af de vigtigste buddhistiske monumenter i verden som Shwedagon Pagoden og den 70 meter lange, liggende Buddha. Generelt er man omgivet af templer og Buddhaer på hele rejsen, og gaderne er fyldt med cykler, hestevogne, markeder, runde spidse hatte og munke eller nonner i ens klæder. Inle søen er magi i 880 meters højde – her vil I opleve den spejlende sø, fiskere med en helt særlig teknik, hvor benene bruges til at komme frem, landsbyer ved kysten og flydende på selve vandet, og et vandområde med mange endemiske arter og magisk skønhed. Der er også et stort område med flydende haver, hvor der gror grøntsager på vandet. Rejser I i oktober, er Phaung Daw Oo Pagoda festivalen, der foregår på søen over tre uger et absolut must – en af de oplevelser man husker resten af livet. Langs floden Ayeyarwady, der historisk er blevet brugt som handelsrute, ligger gamle byer som den royale by Mandalay og Bagan med de mange pagoder. Når man sejler på floderne ser man de smukke tage stikke op mellem de grønne træer, mens de lave kanoer glider forbi i vandet. Den smukke by Pyin Oo Lwin, der er et lidt køligere get-away fra Madalay, er bestemt også et besøg værd.


Myanmar er noget helt særligt og er stadig er meget upåvirket af vores tids globalisering. Det er nu det skal opleves, før det er for sent. Fordi udviklingen går hurtigt og den stigende interesse overhaler udviklingen i infrastruktur, er det vigtigt at være i god tid, når I planlægger rejsen til Myanmar, især hvis I vil bo de gode steder, og hvis I rejser i højsæsonen fra december til februar. 


PSST...


Det er oplagt at kombinere rejsen til Myanmar med andre lande i Sydøstasien – for eksempel med Bhutan, Indien, Nepal, Thailand, Vietnam, Laos og/eller Cambodia.VI SÆTTER ALT IND PÅ DEN PERFEKTE REJSE


Vi leder, vi finder, vi kreerer og vi leverer. Hos 80days laver vi skræddersyede rejser baseret på vores egen research og erfaringer. Vi sætter den personlige kontakt højt fra start til slut, og I vil altid have jeres egen travel designer tilknyttet fra første opkald. I kan føle jer helt trygge, for vi har jeres ryg hele vejen. Inden afrejse modtager I vores lækre 80days travel kit med jeres detaljerede rejsepapirer, vores insider tips til destinationen og små overraskelser til at spice eventyret op.

LAD OS MØDES


Lad os sætte os ned over en kop kaffe eller te til en snak om rejsen, så vi sammen kan definere jeres ønsker og finde frem til de hoteller, safariparker, restauranter, golfbaner, bounty-strande etc., der matcher jeres ønsker og rejsedrømme. Vi kan mødes inden for almindelige arbejdstider - eller i særlige tilfælde om aftenen/weekenden. Drejer det sig om en større tre-generationers rejse, kommer vi gerne til jer, hvor hele familien kan være samlet. For os er det alfa og omega, at I alle kommer hjem med kufferten fuld af fantastiske oplevelser og fortællinger - og det kan vi bedst opnå, når vi sætter vores erfaring i spil i mødet med jer.

KONTAKT OS