the datai langkawi

the datai langkawi

Malaysia er for mange ikke det første sted der dukker op i tankerne, når det næste beach-hide-away skal plottes ind på kortet, men det er virkelig værd at overveje The Datai på øen Langkawi Island i Andamanhavet. The Datai Langkawi er en stadig næsten ukendt perle - og vi er faktisk ikke i tvivl om, at dét her er stedet, hvor I (ligesom vi) vil forelske jer i Malaysia. National Geographic har udnævnt Datai Bay som en af de 10 bedste strande i verden. The Datai gennemgik i 2018 en større renovering, og det eksklusive strandresort står flottere end nogensinde. 


The Datai Langkawi er et fascinerende og eksklusivt resort beliggende i hjertet af øens gamle regnskov, hvor det blender smukt ind i dets naturlige omgivelser. Hvad enten I bor hovedbygningen med panoramaudsigt over Datai Bay, inde i regnskoven omgivet af regnskovsløv eller direkte på den fredfyldte strand med udsigt over Andamanhavet - så har alle The Datai’s 125 luksuriøse villaer, suiter og værelser sin egen charme og distinkte atmosfære. 


The Datai Langkawi er, efter vores mening, det absolut mest luksuriøse resort i Malaysia. Det ligger i kanten af regnskoven, trukket lidt tilbage fra den hvide, uberørte og private sandstrand, og går I blot en kort gåtur op ad bakken, træder I ind i den tætte og uspolerede jungle med sit rige dyreliv. Datai er ikke det eneste resort på øen - men sandsynligheden for at opdage, at der er naboer tilstede er lille pga den tætte bevoksning, der skaber en komplet ugenert og privat oplevelse.

Et ophold på The Datai Langkawi er - med sin fred, ro og sammensmeltning med naturen - ren forkælelse for krop, sind og sjæl for hele familien. Vidunderlig strand, to skønne pools og et helt fantastisk spa inde i regnskoven , hvor der også er behandlinger for børn. Personalet her elsker deres arbejde. Det mærker man fra første øjeblik ved den inderligt varme og hjertelige velkomst og personlige opmærksomhed - hvor de inden længe hilser jer ved navn. 


Maden på The Datai Langkawi er fuldstændig fantastisk med et udvalg af fem dejlige restauranter. Vi vil tilsnige os at sige, at den faktisk nærmer sig Michelin-niveau - og vil I lure dem kunsten af, kan I deltage i Cooking-Classes på hotellet.

INSIDER

Book en trekking tur med den lokale medicinmand, hvor I bliver indviet i læren om de potente jungle planter, som i tusinder af år har været anvendt af lokale healere og shamaner. Hvis I vil udforske regnskoven sammen med jeres børn, kan I vælge et let 500 meter langt trailspor til en nærliggende jungle-flod.

FACTS

Flyvetid: 16t med én mellemlanding

Bedste periode:  Vinter

Tidsforskel: +6t (sommer) eller +7t (vinter)

Regnskov & strand

The Datai Langkawi tilbyder i alt 125 smukke, rummelige og gennemført indrettede villaer, suiter og værelser. Hvad enten I vælger at blive indkvarteret i hovedbygningen i et af de store værelser eller suiter med panoramaudsigt over Datai Bay eller i en Rainforest- eller Beach Villa med egen pool - sidstnævnte direkte på stranden med den meditativt smukke udsigt over Andamanhavet - vil I blive omfavnet af The Datai Langkawis charme og distinkte atmosfære. Her er smagfuldt, afslappet og intimt, hvor end I befinder jer på resortet.

The Datais nærmest uberørte koral-strand er ren salighed, og und jer selv en tur på stranden tidligt om morgenen, hvor lydene fra junglen, der vågner, akkompagnerer bølgernes sløve rullen. Der er naturligvis en lang række vandsport at udfordre sig selv med. Bliver I mætte af hav og sand, kan I trække jer tilbage til de bløde solsenge ved The Datai's to smukke swimmingpools - en for par og den anden for familier - omgivet af de mange fascinerende lyde fra junglen, hvor de små aber leger endeløs tag-fat i træerne. 


Kan I lide at være aktive med køller eller ketcher, er der en 18-hullers golfbane og to tennisbaner 5 minutter fra resortet. 


Når I bor på The Datai Langkawi, er det i vores øjne tæt på obligatorisk at tage med på den gratis morgen  eller aftenvandretur i regnskoven guidet af The Datai's internationalt anerkendte 'Resident Naturalist', Irshad Mobarak. Lær om den 10 millioner år gamle regnskovs mysterier og oplev nærkontakt med junglens sjældne dyrearter - såsom flyvende egern og colugos.