CAMBODIA

STORE SMIL OG AUTENTISKE TRADITIONER

Fra en blodig fortid til nutidens store smil og overflod af gavmildhed og venlighed. Kontrasten er til at forstå, men den gør på forunderlig vis ikke smilene mindre. Det er i høj grad også cambodianernes milde natur, der lokker rejsende til dette smukke land igen og igen. 


Pakket godt ind mellem Thailand i vest, Laos i nord, Vietnam i øst og Siambugten i syd ligger Cambodia - et lille land men med en stor historie. I dag en beskeden spiller på verdensscenen, men engang var landet ét af Asiens mægtigste og mest storslåede og tidligste civilisationer.

Cambodia er Sydøstasien når den er allermest forførende. Lad os skræddersy din rejse så du: ser morgensolen gry over Angkors hellige templer, får indblik i cambodianernes autentiske traditioner i landsbyerne, oplever landets frodige natur, udforsker den travle hovedstad Phnom Pen og suger solen ind på landets smukke og næsten uberørte bountystrande.

SOLOPGANG OVER SMUKKE ANGKOR WAT

Klokken er fem om morgenen i charmerende Siem Reap, byen der ligger tættest på det imponerende hellige tempel Angkor Wat, og det er myldretid. Minibusser, tuk-tuks, motorcykler og cykler kører i samlet flok ud af byen. Lygterne glimter i mørket. En hær af lys fra mobiltelefoner lyser op. Man stiller sig selv det spørgsmål, om det her er en turistfælde. Om det at se Angkor Wat ved solopgang er overvurderet. Men så sker der noget - den grå sky bag et tempel fra 1200-tallet får et skær af pink. Langsomt skabes en smuk refleksion i horisonten og himlen bliver mere og mere pink. En flok gæs begynder at skræppe, og fra et nærtliggende kloster høres traditionelle gong-gongs og blide trommer. Åkander folder sine blade ud. Lyset får magten. De andre tilskueres eksistens fader, og det smukke ”lige netop nu” dominerer bevidstheden.


Og pludselig er det hele overstået. Solen er stået op, og folk vender hjem til deres hoteller for at spise morgenmad. Det er lige præcis nu, at og tempelkomplekset Angkor Wat skal opleves – inden luften bliver for varm og hed, mens lyset er blidt, og på det tidspunkt, hvor der er færrest muligt besøgende. Jeres dygtige private guide fører jer gennem det imponerende område, deler insiders og åbner de hemmelige døre for jer.


At se solen stå op over Angkor Wat er en oplevelse på lige fod med at se Taj Mahal i måneskær eller Ayers Rock i Australien ved solnedgang. Angkor er uden tvivl et magisk sted, der stadig føles uopdaget på trods af årtiers turisme.

PHNOM PEN – ET MIX AF FARVERIGE KULTURER OG MENNESKER

Gammel og moderne civilisation kolliderer ved solopgang i Cambodia, hvor seværdigheder som det mægtige, hellige Angkor tempelkompleks står som en stærk kontrast til den travle og fremsynede hovedstad Phnom Penh. 


Phnom Pen et spændende mix af kulturer, mennesker og forskellige verdener. I byen findes templer, farverige markeder og summende gader. Denne blomstrende og turbulente by samler cambodjanske kinesiske og franske påvirkninger i et snavset, levende og spændende mix, der meget let danner grobund for store oplevelser for livet.

SMUKKE, LUKSURIØSE HOTELLER I BY OG PÅ PRIVAT BOUNTYØ

Ligeså vel som landet og menneskene er smukke, ligeså er vores udvalg af luksuriøse og stemningsfulde hoteller i Cambodia. Fra spændende byhoteller, der emmer af ånd og traditioner i såvel Phnom Pen som Siem Reap, til det über luksuriøse hotel på en privat ø med turkist hav og bountystrande. Hoteller og mennesker skal passe sammen, og det gør de i dén grad i Cambodia. 


F.eks er Amansara i Siem Reap et smukt og sikkert valg. Altid under radaren og med en dejlig underspillethed og velkommenhed. Aman resorts verden over hører til blandt verdens bedste hoteller – absolut øverste hylde. Men I vil aldrig ikke føle nogen form for stivhed eller snobbede miner. Aman formår at være afslappede, venlige og imødekommende, og ovenikøbet indgydende en følelse af fred og tilhørsforhold. Og det er vi vilde med! 


Det er sublimt at kombinere en rejse til  Cambodia med de skønne omkringliggende lande Thailand, Laos eller Vietnam. Vi guider jer til det bedste valg til netop jeres rejse, og vi glæder os til at fortælle mere. 

PSST...


Hop på cyklen! At udforske Angkors templer på cykel er den perfekte måde at komme helt tæt på. At cykle gennem de gamle gateways og besøge områder, der er utilgængelige for biler og busser, er et hit! Besøg de vigtigste templer Angkor Wat, Bayon og Ta Prohm sammen med mindre kendte som Boeng Mealea. Som dansker ved vi lige præcis, hvad en god gang vind i håret betyder for roen i sindet.VI SÆTTER ALT IND PÅ DEN PERFEKTE REJSE


Vi leder, vi finder, vi kreerer og vi leverer. Hos 80days laver vi skræddersyede rejser baseret på vores egen research og erfaringer. Vi sætter den personlige kontakt højt fra start til slut, og I vil altid have jeres egen travel designer tilknyttet fra første opkald. I kan føle jer helt trygge, for vi har jeres ryg hele vejen. Inden afrejse modtager I vores lækre 80days travel kit med jeres detaljerede rejsepapirer, vores insider tips til destinationen og små overraskelser til at spice eventyret op.

LAD OS MØDES


Lad os sætte os ned over en kop kaffe eller te til en snak om rejsen, så vi sammen kan definere jeres ønsker og finde frem til de hoteller, safariparker, restauranter, golfbaner, bounty-strande etc., der matcher jeres ønsker og rejsedrømme. Vi kan mødes inden for almindelige arbejdstider - eller i særlige tilfælde om aftenen/weekenden. Drejer det sig om en større tre-generationers rejse, kommer vi gerne til jer, hvor hele familien kan være samlet. For os er det alfa og omega, at I alle kommer hjem med kufferten fuld af fantastiske oplevelser og fortællinger - og det kan vi bedst opnå, når vi sætter vores erfaring i spil i mødet med jer.