EN HELT SÆRLIG REJSE

Safari betyder på swahili ”rejse”. Og i følge Camilla, der har en kæmpe kærlighed for Afrikas natur, kultur og dyreliv, er en safari-rejse noget af det smukkeste, man kan skrive i rejsebogen. Den morgen, hvor I første gang står op med solen og ser dyrene på savannen vågne op, vil I huske resten af livet. Lyden af naturen og intet andet. Dagen forinden er I, med jeres private guides, blevet kørt i den store firehjulstrækker til den første lodge eller telt-camp på jeres safari i Tanzania. Der er under ti telte, og I er allerede langt væk fra civilisationen i byen, de store hoteller og masserne. 


Tanzania er et af de mest rolige og sikre lande at rejse til på det afrikanske kontinent og samtidig en af verdens ultimative safaridestinationer. Landet er mindre turistet end naboen Kenya, og der er mulighed for at komme ud i nationalparker, som de færreste andre kommer til. 

SAFARI, THE BIG 5 & DEN STORE VANDRING

Om dagen kører I ud på safarikørsel og spotter løver, elefanter, leoparder, næsehorn og de store vandbøfler - I vil helt sikkert også huske, når den sidste af ”The Big Five” er tjekket af. På savannen vil I også se de majestætiske og rolige giraffer, de sjove flodheste, smukke lyserøde flamingoer og et væld af andre arter, store som små. De store spotter I nemt fra jeres safari-bil, de små kommer I tæt på, når I begiver jer ud på til fods med jeres dygtige guides. Hvis I har lyst til et helt tredje perspektiv kan I lette med luftballon lige før solopgang og svæve over de helt ubegribelig landskaber. Om aftenen sidder I sammen ved bålet under stjernerne med et godt glas efter en dejlig middag. Tro det eller ej, men det er ren forkælelse at være på safari. 


I løbet af året flytter dyrene sig rundt og det mest kendte fænomen er Den Store Vandring eller ”The Great Migration”, som det hedder på engelsk. Det er alfa omega at have gode safariguides med sig, der kender dyrenes vandringsmønster. De mest kendte nationalparker i Tanzania er Tarangire, Ngorongoro-krateret og Serengeti, der bliver til Masai Mara mod nord, hvor Tanzania grænser op til Kenya. Skal I til the edge off the map har vi et fantastisk sted i Mahale, hvor I kommer helt tæt på nogle af menneskets nærmeste slægtninge, chimpanserne. Safarirejsen til Tanzania kan også kombineres med en enestående ekspedition for at se bjerggorillaer i Rwanda. I princippet kan I rejse på safari året rundt, det gælder blot om at vælge de rigtige nationalparker og områder, hvilket vi selvfølgelig rådgiver jer grundigt omkring.

Luksuriøse & bæredygtige Lodges 

Når I rejser med 80days på safari, får I det bedste af Tanzania. Vi arbejder udelukkende sammen med de bedste lodges og safarioperatører, der har stor viden, respekt og kendskab til den fuldstændig vilde natur og dyrene. De er søde, dygtige og ambitiøse mennesker, der som vi, vil gøre alt for, at I aldrig vil glemme de oplevelser, I får. Lokalt forankrede og med fokus på social, økonomisk og miljømæssig bæredygtighed. For os er det også vigtigt, at familier er hjerteligt velkomne, og at børnene bliver tænkt ind i det sjove, spændende og fascinerende eventyr. Vi har sendt mange familier afsted, nogle i tre generationer, og smilene plejer ikke være til at tørre af. Når I rejser flere generationer sammen, indlogerer vi jer I helt sublime private villaer, hvor I bor sammen midt på savannen.  

TROPISK FINALE 

Det er oplagt at kombinere safarirejsen med et par dage ved de smukke kyster ved det Indiske Ocean, hvor I kan drikke kolde kokosnødder, bade i det turkise vand og komme endnu længere ned i gear. Tag for eksempel til tropeparadis på øerne Mafia, Pemba eller Zanzibar. Her er det sol, varme, vandsport og det farverige dyreliv under vandets overflade, der er i højsæde. 


Vi tilrettelægger rejsen, så I kun behøver at tænke på at pakke kufferten. Da vi benytter os af små intime og eksklusive lodges, camps og hoteller, er det vigtigt at være ude i god tid. Som tommelfingerregel betyder det, at det er ideelt, hvis vi påbegynder planlægningen omkring et halvt til et helt års tid inden afrejse, især hvis I gerne vil afsted i de mere travle perioder og skolernes ferie.

PSST...


Camilla har boet i både Tanzania og Sydafrika, og i 15 år af hendes rejsebrancheliv har hun udelukkende lavet rejser til det afrikanske kontinent. Primært til Øst- og Sydafrika og næsten altid med et element af safari. Spørger I hende, vil hun sige at de afrikanske savanner er det smukkeste, der findes på jorden - og hvis det stod til Camilla skulle alle en tur på safari!VI SÆTTER ALT IND PÅ DEN PERFEKTE REJSE


Vi leder, vi finder, vi kreerer og vi leverer. Hos 80days laver vi skræddersyede rejser baseret på vores egen research og erfaringer. Vi sætter den personlige kontakt højt fra start til slut, og I vil altid have jeres egen travel designer tilknyttet fra første opkald. I kan føle jer helt trygge, for vi har jeres ryg hele vejen. Inden afrejse modtager I vores lækre 80days travel kit med jeres detaljerede rejsepapirer, vores insider tips til destinationen og små overraskelser til at spice eventyret op.

LAD OS MØDES


Lad os sætte os ned over en kop kaffe eller te til en snak om rejsen, så vi sammen kan definere jeres ønsker og finde frem til de hoteller, safariparker, restauranter, golfbaner, bounty-strande etc., der matcher jeres ønsker og rejsedrømme. Vi kan mødes inden for almindelige arbejdstider - eller i særlige tilfælde om aftenen/weekenden. Drejer det sig om en større tre-generationers rejse, kommer vi gerne til jer, hvor hele familien kan være samlet. For os er det alfa og omega, at I alle kommer hjem med kufferten fuld af fantastiske oplevelser og fortællinger - og det kan vi bedst opnå, når vi sætter vores erfaring i spil i mødet med jer.