EL FENN

Marokko

Kontakt os

El Fenn

Marrakech

Kontakt os

El Fenn er funky, fuld af atmosfære og charme, stilfuldt, magisk og fredeligt - med Medinaens sydende liv lige uden for murene (og for enkelte værelsers vinduer). Her finder I 28 smukke, individuelt indrettede værelser og suiter, fredfyldte svalende gårde, en stor og tagterrasse med masser af private kroge, afslappende loungemøbler, solstole og en lille plunge-pool - og El Fenns lille skildpadde-familie, som bevæger sig roligt rundt i receptionen. Hotellet ligger centralt og er kun fem minutters gang fra den verdensberømte Djemaa el Fna og Soukens travle labyrint af snørklede gader.


I 2002 var Vanessa Branson og Howell James på udkig efter en feriebolig og fandt frem til en ruineret gård i hjertet af Marrakech - et tidligere prægtigt privat hjem. I skumringen og til lyden af muaddhins kalden til bøn fra de skrattende minareter, forelskede de sig øjeblikkeligt i den helt særlige atmosfære og vidste med det samme, at denne perle, kunne blive meget mere end ‘bare’ en almindelig feriebolig. På det tidspunkt var kun en lille håndfuld af Marrakesh’s riads blevet omdannet til små hoteller, og Vanessa og Howell drømte om at skabe et home-away-from-home retreat, hvor skøn mad og super service spejledes i bygningernes historiske ånd i forening med de moderne toner i indretningen.

Det tog lokale håndværkere to år at puste nyt liv i bygningerne ved hjælp af traditionelle teknikker. Alle vægge blev pudset op i kalk i en regnbue af smukke, støvede farver. De oprindelige fliser på gulve og vægge blev nænsomt renoveret, og de smukke udskårne cedertræslofter blev ligeledes restaureret. Retro møbler fra lokale loppemarkeder blev kombineret med enkelte skræddersyede møbler for at skabe et helt unikt interiør og en helt særlig atmosfære.


El Fenn åbnede i marts 2004 med seks soveværelser - siden da er der kommet 22 flere værelser og suiter til, tre pools, en restaurant, en cocktail bar, et spa og et bibliotek er der blevet plads til igennem årene ved købe og integrere de tilstødende riads - og med kompetent hjælp fra den berømte marokkanske arkitekt, Amine Kabbaj. Senest (i november 2015) åbnede El Fenn dørene til riadens helt egen in-house koncept-store med salg af eksklusive sager - lige fra sort sæbe til smukke, gamle tæpper og cashmere tørklæder. El Fenn har op til sit ti år jubilæum gennemgået et to-årigt renoveringsprojekt - og allerede i december 2014 bar det frugt, da El Fenn blev valgt som nummer 1 ud af 950 hoteller og dermed vandt den prestigefyldte Mr & Mrs Smith award for ‘Best Dressed Hotel’. Og det er en velfortjent pris. Værelserne og suiterne - som jo alle er unikt indrettede - er en hel lille rejseoplevelse i sig selv. Alle er de en ny verden at træde ind i. Fantastiske farver, smukke gamle tæpper på gulve og vægge, smukke gulve - nogle gulve er læderbeklædte fliser - og de store badeværelser er som at træde ind i Aladdins hule.

INSIDER

Det kan anbefales at nyde en drink eller en flaske kølig hvidvin øverst oppe på tagterrassen i skumringen, hvor solen synker ned i horisonten og byen lyser op og gløder, imens månen står op. Når der bliver kaldt til bøn kniber man sig selv i armen og undrer sig over, hvor autentisk og anderledes en verden, man kan opleve blot 4,5 time væk fra DK.

FACTS

FLYVETID TIL MARRAKESH // 4t30m

BEDSTE PERIODE // Forår, efterår - men vinteren kan også være skøn med milde temperaturer.

TIDSFORSKEL // -1t (sommer) eller -2t (vinter)

Rooftop life

Dagen starter på El Fenn med en kop godt brygget kaffe eller den klassiske lille Aladin-agtige sølvkande med te af frisk mynthe på en lille bakke, der venter uden for jeres værelse. Når sulten melder sig, kalder tagterassen.


Med panorama-udsigt til Atlasbjergene og Marrakesh’s smukke moske, Koutoubia, byder tagterrassen velkommen i morgensolen med små fugle i hundredevis i de blomstrende Bourgainvileaer og blyrod, lystigt syngende på et helt andet sprog, end vi kender det hjemmefra. Her venter den indbydende morgenmadsbuffet. Her kan I slå jer ned i morgensolen eller i skyggen under de svalende sejl-duge og nyde alverdens lækkerier - friskbagt brød, marrokanske pandekager, små kager, masser af frisk frugt og friskpresset juice, æg og varme pølser. Naturligvis akkompagneret af en god kop kaffe eller en lille sølvkande med mynte-te. Midt på dagen serveres en dejlig marokkanske frokost menu, som skifter efter hvad der er i sæson. På varme aftener serveres middagen på tagterrassen under stjernerne - når det er køligere, trækker man indenfor i den hyggelige og stilfulde restaurant, hvor der ind i mellem er underholdning fra flyglet. Trapperne op til tagterrassen kan mærkes i lår og baller - heldigvis er der også en elevator, så knapt så godt gående gæster nemt kan komme op.