EN 80DAYS KLASSIKER I MARRAKECH

El Fenn er funky, fuld af atmosfære og charme, stilfuldt, magisk og fredeligt, med Medinaens sydende liv lige uden for murene (og enkelte værelsers vinduer). På riaden finder I 28 smukke, individuelt indrettede værelser og suiter, fredfyldte svalende gårde, en stor og tagterrasse med masser af private kroge, afslappende loungemøbler, solstole og en lille plunge-pool - og El Fenns lille skildpadde-familie, som bevæger sig roligt rundt i receptionen. Hotellet ligger centralt og er kun fem minutters gang fra den verdensberømte Djemaa el Fna og Soukens travle labyrint af snørklede gader. Vi har arbejdet tæt sammen med El Fenn i mange år, og 80days rejsende får altid den bedste behandling. 

LUKSUS BOUTIQUE-RIAD TÆT PÅ MEDINAEN

Da El Fenn åbnede i marts 2004 var der bare seks soveværelser. Siden da er der kommet 22 flere værelser og suiter til. Tre pools, en restaurant, en cocktail bar, et spa og et bibliotek er der blevet plads til igennem årene ved købe og integrere de tilstødende riads - og med kompetent hjælp fra den berømte marokkanske arkitekt Amine Kabbaj. Værelserne og suiterne - som alle er unikt indrettede af mesteren og general manager Willem Smit- er en hel lille rejseoplevelse i sig selv. Fantastiske farver, smukke gamle tæpper på gulve og vægge, smukke gulve - nogle gulve er læderbeklædte fliser - og de store badeværelser er som at træde ind i Aladdins hule. 

INSIDER

Det kan anbefales at nyde en drink eller en flaske kølig hvidvin øverst oppe på tagterrassen i skumringen, hvor byen lyser op og gløder, imens månen står op. Når der bliver kaldt til bøn kniber man sig selv i armen og undrer sig over, hvor anderledes en verden, man kan opleve blot 4,5 time væk fra DK.

FACTS

Flyvetid til Marrakesh: 4t30m

Bedste periode: Forår, efterår - men vinteren kan også være skøn med milde temperaturer.

Tidsforskel: -1t (sommer) eller -2t (vinter)

Rooftop life

Dagen starter på El Fenn med en kop godt brygget kaffe eller den klassiske lille Aladin-agtige sølvkande med te af frisk mynthe på en lille bakke, der venter uden for jeres værelse. Når sulten melder sig, kalder tagterrassen.


Med panorama-udsigt til Atlasbjergene og Marrakech’s smukke moske, Koutoubia, byder tagterrassen velkommen i morgensolen med små fugle i hundredevis i de blomstrende bougainvillea og blyrod, lystigt syngende på et helt andet sprog, end vi kender det hjemmefra. Her venter den indbydende morgenmadsbuffet. Her kan I slå jer ned i morgensolen eller i skyggen under de svalende sejl-duge og nyde alverdens lækkerier - friskbagt brød, marrokanske pandekager, små kager, masser af frisk frugt og friskpresset juice, æg og varme pølser. Naturligvis akkompagneret af en god kop kaffe eller en lille sølvkande med mynte-te. Midt på dagen serveres en dejlig marokkansk frokost menu, som skifter efter hvad der er i sæson. På varme aftener serveres middagen på tagterrassen under stjernerne - når det er køligere, trækker man indenfor i den hyggelige og stilfulde restaurant, hvor der ind i mellem er underholdning fra flyglet. Trapperne op til tagterrassen kan mærkes i lår og baller - heldigvis er der også en elevator, så knapt så godt gående gæster nemt kan komme op.