KUNSTIGE ØER GIVER NYT HÅB

På trods af Maldivernes cirka 1190 småøer, er der dog ikke længere disponible øer med kort afstand til Malé. Den maldiviske regering har derfor måtte tage nye metoder i brug.

Maldiverne – bare navnet i sig selv frembringer en strøm af skønne associationer med det, der for mange anses som værende det ultimative ferieparadis. Vores maldiviske hotel-portfolio bliver årligt opdateret med nyåbnede perler, som i år tæller det fantastiske Patina Maldives på Fari Islands. Den enorme efterspørgsel på rejser til Maldiverne resulterer hvert år i et væld af nye hotelåbninger i de sydlige og nordlige atoller omkring Malé. På trods af Maldivernes cirka 1190 småøer, er der dog ikke længere disponible øer med kort afstand til Malé. Den maldiviske regering har derfor måtte tage nye metoder i brug. Den endelige løsning blev at udvide det maldiviske areal ved at opføre kunstige øer omkring Malé. Fari Islands et eksempel på en gruppe kunstige øer, der for nyligt er blevet etableret.

I Fari Islands projektet er bæredygtige praksisser tænkt ind over alle baner med et stort fokus på de lokale medarbejdere, de omkringliggende koralrev og det rige marineliv. Mange er ikke klar over, at Maldiverne er en af verdens mest lavtliggende nationer. Med en årlig havstigning på 3-4 millimeter og en gennemsnitlig højde på 1 meter over havet, befinder Maldiverne sig i en ekstraordinær udsat position som følge af klimaforandringerne. Etableringen af kunstige øgrupper er én måde, at løse fremtidens problematikker og hæve øernes højde, så de er mere modstandsdygtige overfor den stigende vandstigning.

Kunstige øer er dog ikke for alle og tapper ikke på samme måde ind i den romantiske forestilling om bounty øer i det Indiske Ocean, som mange går og drømmer om. Ikke desto mindre er vandstigninger en realitet i dag, og de kunstige øer er derfor en nødvendighed for, at kunne bevare et af de smukkeste steder på kloden og dets turisme. Opførelsen af nye øgrupper er langt hen ad vejen en fantastisk måde, hvorpå Maldiverne fortsat kan bestå for de lokale og tiltrække rejsende fra hele verden.

Ella Stenberg Winfield for 80days

Jeg har glemt min adgangskode

Opret bruger

VIL DU HAVE REJSEINSPIRATION & NYHEDER FRA 80DAYS?

Vi spammer ikke, men vi sender gode idéer, insiders og 80days specials i ny og næ.

Tilføj til ønskeliste