HACIENDA TEMOZON

De smukke rubinrøde mure med hvide tegninger står i slående kontrast til de smukke nuancer af grøn i de tropiske haver og regnskoven, der også bidrager med et fantastisk soundtrack af fugle og cikader. I befinder jer i hjertet af Yucatan-halvøen i Mexico, kun 45 minutter fra byen Merida. Alligevel føles det som om I er langt væk fra byernes summen og midt i det autentiske Mexico.

Kontakt Camilla for mere information
Tlf. +45 53 53 61 16 camilla@80days.dk

FACTS:

Flyvetid: 14t til Cancun
Bedste periode: December til marts er den bedste periode.
Tidsforskel: -7t (sommer) -6t (vinter)

THE REAL MEXICO

De hvælvede buer på den legendariske Hacienda Temozon fører ind til den klassisk indrettede lobby, og det føles fra første skridt som at træde ind i en film, hvor Don Diego de la Vega, bedre kendt som Zorro, nemt kunne komme slentrende og tage imod jer fra hovedbygningen, der stammer fra det 16. århundrede. På væggene viser billederne tidligere mexicanske og amerikanske præsidenter som Bill Clinton og George G Bush, der igennem tiden har gæstet den ikoniske og historisk vigtige hacienda. Den lange rolige swimmingpool ligger i de frodige haver, og den er flankeret af behagelige solsenge. Det perfekte sted at slå sig ned med en god bog og en kold drink eller kokosnød til et soundtrack af fuglestemmer. Der er små hyggelige hjørner overalt på haciendaen, hvor I kan drikke afternoon tea eller nyde en cocktail inden middagen – haciendalivet er afslappende i et behageligt tempo, og det servicemindede personale gør alt for at opfylde jeres mindste ønsker.

EKSKLUSIV HACIENDA

De 28 værelser i den gamle hacienda er unikke og spænder fra små rustikke cabaña-agtige skønne værelser til store suiter med højt til loftet og egne hængekøjer på verandaen. De er alle opkaldt efter deres historiske funktion. Der er selvfølgelig også en Presidential Suite med privat have, pool og terrasse i de rum, der oprindeligt var tilegnet haciendaens ejere. Indretningen er klassisk kolonistil, der passer perfekt til de historiske omgivelser – så forvent ikke moderne design men i højere grad en personlig, rustik og raffineret stil. Rundt omkring på haciendaen møder I for eksempel gamle hestevogne, togskinner og andre genstande fra en svunden tid.

ØKOLOGI & TEQUILA

Temozons restaurant ligger i haciendaens hovedhus med udsigt over de velplejede haver og den lange pool. Her fusionerer det mexicanske cuisine med det europæiske, og I vil opleve nogle af Yucatans smagfulde egnsretter, der også træk René Redzepi og Noma-holdet til Mexico. De fleste råvarer er økologiske og kommer fra haciendaens køkkenhaver. Den friske fisk kommer fra de nærliggende fiskerbyer på kysten. Den lille hyggelige bar Las Gárgolas serverer selvfølgelig fantastisk tequila, men også forfriskende cocktails, juice og drinks i alle afskygninger.

PRIVATE CENOTE

Haciendaen har sin egen private cenote, der ligger i nærheden. Hop på “donkey-trucken” og tag på eventyr med haciendaens cenote-ekspert. Da Christoffer besøgte haciendaen var en af hans største oplevelser at tage ud til den private cenote, hvor der blev serveret de mest fantastiske hjemmelavede tacos og en sublim cochinita pibil, retten fra Yucatan som også var en af René Redzepis største madoplevelser i 2016, inden han åbnede sin Noma pop-up i Tulum. I kan også tage på dagstur til Méridas skønne gader.

Jeg har glemt min adgangskode

Opret bruger

VIL DU HAVE REJSEINSPIRATION & NYHEDER FRA 80DAYS?

Vi spammer ikke, men vi sender gode idéer, insiders og 80days specials i ny og næ.

Tilføj til ønskeliste