ALILA JABAL AKHDAR

Livet på kanten. Midt i Omans Al Hajar bjergkæde gemmer det smukke eco-boutiquehotel Alila Jabal Akhdar sig som en hemmelig og fortryllende perle, der kun er for de særligt udvalgte. Beliggenheden er slående smuk, og her kommer betydningen af bjergtagende virkelig til sin fulde ret. I befinder jer i 2500 meters højde, omgivet af de høje majestætiske bjerge og dramatiske kløfter. Udsigten vil garanteret tage pusten fra jer mere end en enkelt gang. Især når I svømmer afslappede rundt i den forførende infinitypool, som er bygget i harmoni med de omkringlæggende rustikke rammer, der efter vores mening fortjener en plads på listen over de mest spektakulære i verden. Velkommen til det perfekte refugium for eventyrlystne rejsende med hang til natur, kultur, smuk indretning, god mad og velvære. Helt velfortjent rangerer resortet blandt de bedste i Oman, og I vil på et besøg her få en oplevelse for livet.

STEENS REVIEW:

“Arkitekturen er helt unik, resortet er opført som en lokal landsby, rustikt og flot. Læn dig tilbage og nyd den friske luft og de uendelige udsigter med en kop kaffe med kardemomme og et par dadler i hånden“

Kontakt Steen for mere information
Tlf. +45 53 53 69 027 / steen@80days.dk

FACTS:

Flyvetid: 8t til Muscat og derefter en 2,5t køretur i en 4WD til bjergene.
Bedste periode: Efterår, vinter og forår.
Tidsforskel: +2t (sommer) eller +3t (vinter).

LIVING ON THE EDGE

Bjerghotellet er inspireret af de oldgamle omanske forter og er bygget i lokale stensorter. Smukt og rustikt indrettet i naturligt afstemt brune, røde og hvide farver med håndskårne træmøbler, keramik fra Bahla, stenterrasser og vævede kurve og tæpper. Stilen reflekterer Omans rige arabiske historie og kulturarv, og der er håndmalede malerier af enebærgrene på væggene. Alt emmer af balance og spirituel ro heroppe i bjergene. De 86 suiter og villaer ligger i hovedbygningen samt i små klynger på bjergkanten. Suiterne kommer i forskellige kategorier, og vi elsker især Ridge View suiterne, der fra de private balkoner har den mest fantastiske udsigt over kløfter og tinder. Jabal Villaerne med to soveværelser, stue og spisestue er helt vidunderlige. Her spreder I jer over 360 m2 og har privat pool med en drømmeterrasse, Jacuzzi og dampbad.

NATUR & HISTORIE

Alila Jabal Akhdar er et fristed til hvile, ro og afslapning. De eventyrlystne har rige muligheder for at tage på opdagelse i Omans spændende bjergområder, der både disker op med Omans højeste bjerg Jebel Shams, storslået natur og ældgamle arabiske traditioner. Begiv jer ud med privat guide på et af de mange treks eller på mountainbikeruter ved Det Grønne Bjerg (Jebel Akhdar), hvor der i de små lunde bliver dyrket dadler, oliven, valnødder, granatæbler, og abrikoser. Der er en grund til, at Jebel Akhdar kaldes for Omans frugtskål. Omkring april springer de smukke Damaskroser ud i dalene og maler bjergsiderne pink, og i de små landsbyer bliver velduftende rosenvand produceret med gamle traditionelle teknikker. Desuden er de små landsbyer i A’roos og Saiq Plateauerne også et besøg værd, hvor de gamle stenhuse klatrer op af de stejle skråninger og danner en billedeskøn udsigt.

SKØNNE OMGIVELSER

Udover den vilde beliggenhed er det unikke boutiquehotel bæredygtigt designet efter EarthChecks standarder med omtanke for landskabet, brug af lokale byggematerialer og energi-effektivitet, hvor den bagende sol i Oman udnyttes i form af solpaneler til at generere varmt vand til hele hotellet. Desuden er Juniper Restaurant bygget op omkring bæredygtige tiltag med et stort fokus på at mindske madspild og plastik forbrug samt at inkorporere så mange lokaldyrket produkter og ingredienser fra hotellets egen organiske farm på menuen som muligt. Bæredygtighed er derfor et gennemgribende tema på Alila Jabal Akhdar, der er engageret i en miljøvenlig fremtid og sætter sin lid til at være et bæredygtigt besøg værd.

UDSIGT TIL GOD MAD

Juniper Restaurant har fået navn efter enebærtræerne, der vokser i Omans højland. Her er der råd for alle jeres kulinariske lyster, fra den forfriskende og lækre morgenmad til skønne middage. Køkkenet er internationalt med en klar inspiration fra den arabiske cuisine, der er influeret af både Mellemøsten og Middelhavet. Oman har fantastiske råvarer, og køkkenet tryller i så høj grad som muligt med lokale ingredienser og følger årstiderne. De delikate måltider nydes enten på terrassen, hvor lyset skifter med dagen, og udsigten aldrig bliver kedelig, eller indenfor i den hyggelige restaurant. I Rose Lounge serveres lette snacks og små fikse retter i samspil med dejlige og forfriskende cocktails, når solen er gået ned bag tinderne og aftenens frembrud presser sig på.

Jeg har glemt min adgangskode

Opret bruger

VIL DU HAVE REJSEINSPIRATION & NYHEDER FRA 80DAYS?

Vi spammer ikke, men vi sender gode idéer, insiders og 80days specials i ny og næ.

Tilføj til ønskeliste